spot_img

Μπορούσε τη νίκη ο Lorenzo αλλά…

Ο Jorge Lorenzo είχε έναν απογοητευτικό αγώνα στην Τσεχία, μιας και η ομάδα του, του κατέστρεψε τον αγώνα στην αλλαγή μοτοσυκλέτας.

Ο Ισπανός αναβάτης της Ducati, έκανε εξαιρετική εκκίνηση και πέρασε στην 1η θέση από τον πρώτο γύρο. Όμως, όσο στέγνωνε η πίστα έχανε ρυθμό. Όμως, δεν μπορούσε να μπει στα pit, καθώς η ομάδα του δεν είχε ετοιμάσει τη μοτοσυκλέτα για στεγνό οδόστρωμα.

Τελικά όταν μπήκε, έχασε πάρα πολύ χρόνο μιας και δεν ήταν έτοιμη η GP17, ενώ το set-up ήταν μισό για στεγνό και μισό για βρεγμένο.

Είμαι πολύ απογοητευμένος, διότι σήμερα είχαμε ό,τι χρειαζόμουν για να πάρω τη νίκη. Αντίθετα τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα. Είδα το σήμα στον πίνακα οργάνων να μπω μιας και η ομάδα είδε ότι ο Marquez ήταν πιο γρήγορος απ’ όλους. Δυστυχώς όμως όταν μπήκα η μοτοσυκλέτα δεν ήταν έτοιμη. Η ομάδα μου πήρε ένα ρίσκο, μη υπολογίζοντας καλά εν τέλει τους χρόνους. Όταν μπήκα δούλευαν ακόμα στην GP17 κι όταν έφυγα από τα pits, είχα ρυθμίσεις μισές για το στεγνό και μισές για το βρεγμένο. Έτσι δυσκολεύτηκα σε όλο τον αγώνα».

Στη συνέχεια, ο Lorenzo μίλησε και για τους flag-to-flag αγώνες, προτείνοντας μια εναλλακτική λύση.

Εδώ δεν είμαστε Formula 1. Η νοοτροπία είναι διαφορετική. Όμως η αλλαγή μοτοσυκλέτας είναι επικίνδυνη. Είδατε τι έγινε μπροστά από τα γκαράζ των Iannone και Espargaro λόγω των πολλών μοτοσυκλετών και της κίνησης. Το έχω πει στην Επιτροπή Ασφαλείας. Κάποιοι είναι εντάξει με τους flag-to-flag αγώνες, κάποιοι όχι. Ίσως θα μπορούσε να ξεκινήσει από την αρχή ο αγώνας. Να είχαμε μια δεύτερη εκκίνηση».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles