spot_img

Bottas: «Εγώ δεν είμαι Rosberg, αγωνίζομαι καθαρά»

Ο Valtteri Bottas τόνισε πως δεν θα αλλάξει νοοτροπία ως οδηγός για να στεφθεί πρωταθλητής εναντίον του Lewis Hamilton.

Ο Φινλανδός τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του. Παρά την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών δεν απείλησε ιδιαίτερα τον teammate του Lewis Hamilton.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 16 Ιανουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα ανοίγοντας την σεζόν με νίκη, δεν ακολούθησε όμως στην συνέχεια τον ρυθμό αυτό. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνο που μετράει είναι η ομαδικότητα και όχι οι νίκες.

Πιστεύω το πιο δυνατό μας στοιχείο σαν ομάδα είναι το πόσο καλά συνεργαζόμαστε. Εννοείται θα μπορούσαμε να τρέχουμε πολύ πιο ανταγωνιστικά, αλλά θα μπορούσαμε επίσης να αφήσουμε και τα πράγματα ως έχουν. Στην τελική, όλοι ξέρουμε πως αυτό επωφελεί την ομάδα πολύ περισσότερο. Επομένως, δεν έχω σκοπό να κρύψω κάτι σχετικά με το στήσιμο του μονοθεσίου, ούτε και δεδομένα γενικότερα. Το ομαδικό πνεύμα έχει υποτιμηθεί στα ομαδικά αθλήματα. Θεωρώ πως είναι σημαντικό να συνεχίζουμε να δίνουμε κίνητρο ο ένας στον άλλον, χωρίς να υπάρχουν διαμάχες.

Ακούστε την εκπομπή, “Slipstream”, με όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο της F1.

Πολλοί είναι εκείνοι βέβαια που έχουν αμφισβητήσει τις ικανότητες του Bottas, κυρίως αν αναλογιστούμε και την ισχύ του μονοθεσίου της Mercedes. Και ενώ ο Lewis Hamilton δείχνει πολλές φορές άτρωτος, υπήρξε μια χρονιά πίσω στο 2016 όπου ηττήθηκε από τον Nico Rosberg.

Πολλοί έχουν προτείνει να ακολουθήσω μια τακτική όπως αυτή του Nico Rosberg. Δεν είμαι όμως ο Nico Rosberg. Προτιμώ ό,τι έχω να αποδείξω να είναι εντός πίστας και να αγωνίζομαι καθαρά. Ξέρω πολύ καλά τον Lewis και δεν έχει νόημα να προσπαθώ να παίξω με το μυαλό του. Μπορεί να του είναι ενοχλητικό, αλλά απλά θα σπαταλάω την ενέργεια μου άδικα. Επιπλέον, νομίζω πως αν τον εκνευρίσω θα οδηγεί ακόμα πιο γρήγορα. Δεν έχω σκοπό να αλλάξω και με αυτή την νοοτροπία θέλω να αναδειχθώ νικητής. Αυτός είναι ο στόχος μου.

Ο Bottas θα έχει φέτος ακόμα μια χρονιά με την Mercedes, ώστε να αποδείξει την αξία του στην πίστα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε τον πρώτο αγώνα του eSports Πρωταθλήματος, F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles