spot_img

Haas: «Τιμή μας να έχουμε το όνομα Schumacher στην ομάδα»

Ο επικεφαλής της Haas, Guenther Steiner, μίλησε για τη σημασία της ομάδας του να έχει στις τάξεις της τον Mick Schumacher.

Το 2021 αποτελεί μια ξεχωριστή χρονιά για την F1, καθώς επιστρέφει ένα θρυλικό όνομα. Ο γιος του Michael Schumacher, Mick, θα κάνει το ντεμπούτο του με την αμερικανική ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Bottas: «Εγώ δεν είμαι Rosberg, αγωνίζομαι καθαρά»

Το 2020 αγωνίστηκε στην F2 με την ομάδα της Prema, κατακτώντας τον Τίτλο. Οι επιδόσεις και η εξέλιξή του έδωσαν έναυσμα στην Haas να τον υπογράψει για τη νέα σεζόν. Δίπλα του θα έχει ακόμα έναν rookie, τον Nikita Mazepin, ο οποίος μεταπηδά επίσης από την F2.

Μαζί με τον Schumacher, η Haas παίρνει πακέτο τον Simone Resta από την Ferrari. Αυτό αποτελεί μια ένδειξη της συνεργασίας την οποία θα έχουν μελλοντικά οι δύο πλευρές.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της F1. 

Τώρα, ο Steiner μιλά για το τι σημαίνει η παρουσία του Schumacher στην ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στην πίεση που φέρνει.

Το όνομα Schumacher είναι θρυλικό στην F1. Το να έχουμε τον γιο του Michael είναι μεγάλη μας τιμή. Είχε πάντα μια μεγαλειώδη αύρα γύρω του και τώρα ο γιος του οδηγεί για εμάς. Θα κάνουμε το καθήκον μας να τον ετοιμάσουμε για μεγαλύτερα πράγματα στη ζωή. Είναι τιμή μας να τον έχουμε στην ομάδα, αλλά φυσικά αυτό φέρνει επιπλέον πίεση. Δεν τρέφω αυταπάτες γι’ αυτό. Ο Τίτλος που πήρε ήταν μια γερή δόση αυτοπεποίθησης και για κάθε οδηγό που κερδίζει ένα Πρωτάθλημα όπως η F2. Όμως, σε κάθε Πρωτάθλημα υπάρχουν χρονιές όπου είναι άκρως ανταγωνιστικές και κάποιες όχι. Πιστεύω πως το 2020 είχε τρομερό ανταγωνισμό. Το Πρωτάθλημα κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα. Να έρχεσαι στην F1 ως Πρωταθλητής σου δίνει άλλο αέρα. Πάντα θα αναφέρουν το όνομά του ως Πρωταθλητή της F2 και αυτό θα τον βοηθήσει στην F1.

Το 2021 θα αποτελέσει μια χρονιά εκμάθησης για τον νεαρό Γερμανό. Ιδιαίτερο ρόλο στην εκπαίδευσή του θα έχει ο πολύπειρος μηχανικός Jock Clear. Μεγαλύτερος αντίπαλός του θα είναι φυσικά ο Mazepin, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα μάχη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Πώς πιστεύετε ότι θα αποδώσει ο Mick Schumacher στο ντεμπούτο του στην F1 με την Haas;

Δείτε τους αγώνες Ουγγαρίας και Κίνας για το eSports Πρωτάθλημα, F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles