spot_img

Brawn: Μακάρι ο τίτλος να μη κριθεί από μπαριέρες ή αγωνοδίκες

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1, Ross Brawn, θέλει να πιστεύει πως οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος οδηγών θα αποφύγουν τις συγκρούσεις στους επόμενους αγώνες του προγράμματος.

Η μάχη ανάμεσα στον Lewis Hamilton και τον Max Verstappen για το πρωτάθλημα οδηγών του 2021 έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα επεισοδιακή. Στο GP Ιταλίας η μεταξύ τους επαφή, στον 26ο γύρο, έθεσε αμφότερους εκτός αγώνα. Ο Ross Brawn εκφράζει την επιθυμία του, λέγοντας πως δε θέλει να κριθεί το πρωτάθλημα με τέτοιο τρόπο.

Δε νομίζω πως κάποιος από τους δύο οδηγούς θα υποχωρήσει σε κάποια στιγμή μέχρι το τέλος της σεζόν. Ελπίζω πως το πρωτάθλημα θα κριθεί εντός πίστας και όχι στις μπαριέρες ή τις αποφάσεις των αγωνοδικών. Είναι μάλλον φανερό πως και οι δύο οδηγοί θα μπορούσαν να την αποφύγουν (τη σύγκρουση). Στο τέλος πιστεύω πως αυτό που συνέβη ήταν συνέπεια δύο οδηγών που μάχονται σκληρά για το πρωτάθλημα και δε θέλουν να δώσουν το παραμικρό προβάδισμα. Είναι κρίμα που κατέληξαν στην αμμοπαγίδα γιατί πιθανότατα θα είχαμε έναν πολύ ωραίο αγώνα, αλλά στο τέλος “αδικήθηκαν” οι θεατές.

Διαβάστε επίσης: Πάρε μέρος στο Πρωτάθλημα Αντοχής της Asxeto Corsa

Η ένταση ανάμεσα στους δύο οδηγούς κλιμακώθηκε μετά την πρώτη μεταξύ τους σύγκρουση στο GP Μεγάλης Βρετανίας. Ο Verstappen, τότε, εγκατέλειψε μετά από τη σύγκρουση στη στροφή Copse, την ώρα που ο Hamilton τιμωρήθηκε με ποινή 10 δευτερολέπτων, κατάφερε όμως να κερδίσει τον αγώνα. Ο Brawn συνέχισε την τοποθέτησή του:

Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να διαπιστώσω αν θα επηρεάσει το συμβάν του GP Ιταλίας τη μάχη του πρωταθλήματος οδηγών. Θυμάμαι και το κλίμα μετά το Silverstone [GP Μεγάλης Βρετανίας], όπου είχαν μία μεγάλη και αμφιλεγόμενη σύγκρουση. Προσωπικά, δεν νομίζω πως θ’ αλλάξει η δυναμική μεταξύ τους. Έχουμε αυτήν τη στιγμή δύο οδηγούς που μάχονται μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα οδηγών και παρακολουθούμε τις συνέπειες αυτής της κατάστασης.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η σύγκρουση των δύο οδηγών στο GP Ιταλίας διατήρησε τη μεταξύ τους διαφορά στο πρωτάθλημα στους 5 πόντους, με τον Verstappen να διατηρεί το προβάδισμα. Ο Ολλανδός τιμωρήθηκε με ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση του GP Ρωσίας και 2 πόντους ποινής στο “δίπλωμα” που έχουν οι οδηγοί της Formula 1 (super license).

Μην χάσετε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles