spot_img

Ο Sainz θέλει να ανακάμψει μετά το δύσκολο τριήμερο

Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz, περιέγραψε το GP Ιταλίας ως “δύσκολο”, με τον ίδιο να μη μένει μακριά από προβλήματα για ακόμα ένα τριήμερο.

Το GP Ιταλίας ξεκίνησε αρκετά καλά για τον Carlos Sainz, που τερμάτισε στις κατατακτήριες δοκιμές στην 7η θέση, μπροστά από τον ομόσταυλο Charles Leclerc. Στο ξεκίνημα του Σαββάτου, όμως, είχε ένα ατύχημα στην είσοδο της Variante Ascari. Οι μηχανικοί της Ferrari επισκεύασαν εγκαίρως την SF21, με τον Ισπανό να τερματίζει και πάλι στην 7η θέση, όμως είδε τον Leclerc να περνάει μπροστά του.

Διαβάστε επίσης: Brawn – Μακάρι ο τίτλος να μη κριθεί από μπαριέρες ή αγωνοδίκες

Ο αγώνας είχε θετικό πρόσημο και ο Sainz κατέληξε στην 6η θέση, όμως και πάλι ήταν ένα βήμα πίσω από τον έτερο οδηγό της ιταλικής ομάδας. Ο Ισπανός περιέγραψε, μέσω δηλώσεών του, την πορεία του στον εντός έδρας αγώνα της Ferrari.

Το μόνο σημείο που είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση ήταν οι κατατακτήριες δοκιμές την Παρασκευή. Η υψηλή πρόσφυση που είχαν τα πίσω ελαστικά με τη soft γόμα με βοήθησε να κατανοήσω το μονοθέσιο λίγο καλύτερα. Στις προσομοιώσεις αγώνα γλιστρούσε πολύ το πίσω μέρος, ποτέ δεν είχα την ταχύτητα που ήθελα και δυσκολευόμουν πολύ με τη φθορά των ελαστικών. Ήταν ένα αρκετά δύσκολο τριήμερο για μένα και τώρα πρέπει να αναλύσω τι συνέβη και να δω τι μπορώ να βελτιώσω για τον επόμενο αγώνα.

Στη συνέχεια, ο Sainz σχολίασε τη δυναμική της Ferrari στην πίστα της Monza.

Η αλήθεια είναι πως φαινόταν να ήμασταν κοντά στο να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είχαμε ποτέ τον απαιτούμενο ρυθμό για να παλέψουμε για κάτι καλύτερο. Το μονοθέσιό μας έχει συγκεκριμένες αδυναμίες που είναι πολύ μεγάλες, οποτεδήποτε δίναμε μία μάχη με τα κορυφαία μονοθέσια ήταν πολύ δύσκολο και να τους κρατήσουμε πίσω μας, αλλά και να τους “επιτεθούμε”. Είναι κρίμα γιατί θεωρητικά το βάθρο ήταν κοντά μας, όμως επί της ουσίας δεν είχαμε τη δυνατότητα να το διεκδικήσουμε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η 6η θέση του Carlos Sainz τον διατήρησε στη θέση του στο πρωτάθλημα οδηγών (7η) με 97,5 πόντους. Μπροστά του, ο Charles Leclerc απομακρύνθηκε ελαφρώς στους 104 πόντους, ενώ πίσω του ο Daniel Ricciardo πλησίασε αρκετά μετά τη νίκη του στους 83.

Μην χάσετε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles