spot_img

Brown: «Η Formula 1 μπορεί και χωρίς τη Ferrari»

Ο Zak Brown τέθηκε απέναντι στην Ferrari και τον τρόπο προσέγγισής της σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία της Formula 1.

Οι εξελίξεις στο παρασκήνιο είναι πολλές, με το θέμα του budget cap να είναι στη κορυφή της λίστας. Οι ομάδες μαζί με την FiA και την Liberty Media θέλουν να οριστικοποιήσουν το ποσό του budget cap το οποίο θα εφαρμοστεί από το 2021 σε μια προσπάθεια να μειωθεί το κόστος λειτουργίας και οι διαφορές μεταξύ των μονοθεσίων να είναι μικρότερες.

Το ποσό που είχε αρχικά συμφωνηθεί ήταν στα 175 εκατομμύρια δολάρια, όμως η Ferrari αρνείται να δεχθεί μείωση κάτω των 145 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο επικεφαλής της, Mattia Binotto μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα και οι δηλώσεις του παραφράστηκαν σε σημείο όπου τίτλοι που ήθελαν τη Ferrari να αποχωρεί από το σπορ επανεμφανίστηκαν, με την εταιρία να διαψεύδει με δελτίο Τύπου. Ωστόσο, η Ferrari είναι η μοναδική ομάδα που έχει προτείνει να υπάρχει διαφορετικό budget cap για τις εργοστασιακές ομάδες από τις ιδιωτικές/πελατειακές, με την Red Bull να υποστηρίζει την ιδέα αυτή.

Τώρα όμως ο Brown που δεν είναι ευχαριστημένος με τη τωρινή κατάσταση, μίλησε για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Scuderia, όμως δεν θα ήθελε να το δει να συμβαίνει αυτό.

Δεν θα ήθελα να τους δω να αποχωρούν από την F1. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση κανένας να αποχωρήσει. Είναι κάτι που δεν θέλουμε να δούμε. Ωστόσο πιστεύω πως μπορούμε να επιβιώσουμε με 18 μονοθέσια, χωρίς τη Ferrari. Υπάρχουν άλλοι κατασκευαστές κινητήριων μονάδων που θα κάλυπταν το κενό που θα άφηνε η Ferrari στις δύο ομάδες που παρέχει κινητήρες. Οπότε ναι, πιστεύω πως θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Από την άλλη, αν βάλουμε ένα πολύ υψηλό budget cap και διώξει αυτούς που βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη και επενδύουν στην F1, τότε δεν νομίζω πως η F1 μπορεί να επιβιώσει με 14 μονοθέσια. Νομίζω 16 είναι το όριο, αλλά με 18 μπορεί. Το σπορ είναι σε καλύτερη κατάσταση αν παραμείνει η Ferrari φυσικά, αλλά μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτούς. Προτιμώ όμως να παραμείνουν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εσείς πιστεύετε πως η Ferrari θα αποχωρήσει από την Formula 1;

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles