spot_img

Χαρούμενος μακριά από την Ferrari o Alonso

O Fernando Alonso πιστεύει πως η επιλογή του να αποχωρήσει από την Ferrari  ήταν σωστή, παρά το γεγονός πως δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο Ισπανός πήγε στην Ferrari το 2010 για να αποχωρήσει στο τέλος του 2014 για να επιστρέψει στην McLaren με την οποία οδήγησε το 2007. Ο Nando διεκδίκησε 3 πρωταθλήματα με την Scuderia, με τα δύο να τα χάνει στον τελευταίο αγώνα. Όμως με την McLaren από το 2015 δεν έχει πάρει αυτό που θα ήθελε, κυρίως από τη μεριά του κινητήρα.

Ο Ισπανός είχε συμβόλαιο μέχρι το 2016 με την Ferrari, όμως προτίμησε να το σπάσει για να πάει στην McLaren, κάτι το οποίο δεν μετανιώνει.

«Θα ήθελα να είμαι πιο ανταγωνιστικός εδώ, σίγουρα. Είχα συμβόλαιο με την Ferrari για το 2015 και το 2016 και ακόμα πιστεύω πως ήταν η σωστή επιλογή να έρθω στην McLaren. Έμαθα πολλά πράγματα. Δούλεψα με τους καλύτερους μηχανικούς που έχουμε στην ομάδα που θα μπορούσα να δουλέψω. Έμαθα τόσα πολλά πράγματα και στην Ferrari είχε φτάσει η στιγμή που ήταν πολύ αγχωτικό το να μην κερδίζεις. Όταν είσαι στον πρώτο σου χρόνο είναι εντάξει. Αλλά όταν είσαι στον έβδομο ή όγδοο χρόνο σου είναι πολύ δύσκολο. Η ποιότητα ζωής μου έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, παρά τα αποτελέσματα».

Ο Ισπανός -και όχι μόνο- πιστεύει πως είναι λάθος ο κόσμος να λέει πως δεν έπρεπε να φύγει από την Ferrari, παρά το γεγονός πως τώρα μάχεται για το πρωτάθλημα.

«Δεν είχα συμβόλαιο για φέτος. Ακόμα και αν η Ferrari κερδίσει το πρωτάθλημα σε 20 χρόνια, θα συνεχίσει να κερδίζει αγώνας και τότε ελπίζω ο κόσμος να μην ρωτάει αν ήταν καλό που έφυγα από την ομάδα. Οδήγησα εκεί για 5 χρόνια. Κέρδιζαν πριν πάω εκεί, κέρδισαν όσο ήμουν εγώ εκεί και θα κερδίζουν και στο μέλλον. Κέρδισαν μερικούς αγώνες τα τελευταία δύο χρόνια και θα κερδίσουν αγώνες και πρωταθλήματα στο μέλλον. Οπότε δεν ισχύει το αν τα πήγε καλά ο Alonso ή όχι».

Ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας:

«Είμαι πολύ χαρούμενος με την καριέρα μου, ήμουν πάντα σε ανταγωνιστικό μονοθέσιο δόξα τω Θεό και είχα την ευκαιρία να καταφέρω πολλά πράγματα».  

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles