spot_img

GP Ρωσίας FP2: Παντοκρατορία και 1-2 της Ferrari στο Sochi

Ο Sebastian Vettel βρέθηκε στη κορυφή των χρόνων στο FP2 μπροστά από τον teammate του, Kimi Raikkonen, με τη Mercedes να δυσκολεύεται.

Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari σημείωσε το 1:34.120 με την ultra soft γόμα ελαστικών και αποκατέστησε τη τάξη στην απογευματινή διαδικασία. Ο Φιλανδός teammate του, ήταν και πάλι πολύ δυνατός και ολοκλήρωσε στη 2η θέση, μόλις 0.2s πίσω για να κάνει το 1-2 για την Scuderia.

Οι δύο Mercedes βρέθηκαν στις θέσεις 3 και 4 με τον Bottas μπροστά από τον Hamilton. Η Παρασκευή δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική για τους Γερμανούς, καθώς φαίνεται να υστερούν σημαντικά των Ιταλών, τόσο σε ρυθμό κατατακτηρίων, αλλά τόσο και σε αγώνα.

Όμως, αύριο τα πράγματα θα αλλάξουν, με τις διαφορές να μειώνονται. Το μόνο ερώτημα είναι πόσο θα μειωθεί.

Οι δύο Red Bull βρέθηκαν στις συνηθισμένες τους θέσεις 5 και 6 με τον Massa να τους ακολουθεί από κοντά.

Οι συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες στο FP2, με τη θερμοκρασία αέρα να είναι στους 22 βαθμούς Κελσίου. Αυτές οι συνθήκες ήταν ιδανικές, καθώς θα είναι παρόμοιες την Κυριακή, εφόσον δεν βρέχει φυσικά.

Με την έναρξη του FP2, oι οδηγοί βγήκαν αμέσως στη πίστα για τους installation laps. Οι δύο οδηγοί της Haas αντιμετώπισαν προβλήματα με τα φρένα, με την Αμερικανική ομάδα να μην έχει βρει τα πατήματά της προς το παρόν. Μάλιστα, ο Grosjean είχε έντονα παράπονα από το set-up, με έντονη υποστροφή στο τελευταίο κομμάτι.

Όλοι οι οδηγοί βγήκαν στη πίστα με τη super soft γόμα ελαστικών, με τον Raikkonen να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο FP1 κάνοντας ταχύτερο χρόνο. Μάλιστα, ο Φιλανδός σημείωσε χρόνο στο 1:35.980 και βελτίωσε τη πρωινή του επίδοση. Ο Vettel ήταν αρκετά πιο αργός από τον teammate του, με τη διαφορά 0.5s να παραμένει.

Μετά ήρθε η σειρά της Mercedes με τους Bottas και Hamilton να κάνουν τους δικούς τους γρήγορους γύρους. Ο Bottas ήταν πιο αργός από τον συμπατριώτη του κατά 0.3s. Όμως, ο Hamilton ανέβηκε στη 1η θέση της κατάταξης, κάνοντας ένα εξαιρετικό τελευταίο κομμάτι. Έτσι, ο Βρετανός σημείωσε το 1:35.752 με τη κόκκινη γόμα ελαστικών.

Ενώ όλοι οι οδηγοί συμπλήρωναν τους δικούς τους χρόνους, οι δύο Ferrari ήταν τα πρώτα μονοθέσια που πέρασαν στην ultra soft γόμα ελαστικών.

Ο Raikkonen βρήκε πολύ χρόνο με τη φρέσκια γόμα ελαστικών και σημείωσε το 1:34.383 για να ανέβει πρώτος. Ο Vettel δεν μπόρεσε να κάνει έναν καλό χρόνο στον πρώτο του γρήγορο γύρο και έμεινε 2ος. Όμως, όταν έκανε και δεύτερη προσπάθεια, πήρε τη πρωτοπορία της διαδικασίας σημειώνοντας το 1:34.120.

Ο Bottas ήταν η πρώτη Mercedes που σημείωσε χρόνο όμως δεν ήταν ικανοποιητική η προσπάθειά του. Ο Lewis Hamilton στους δύο πρώτους γρήγορους γύρους του έκανε λάθος και δεν μπόρεσε να κάνει αντιπροσωπευτικό χρόνο.

Η Mercedes φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα με τα ελαστικά και σε αυτόν τον αγώνα, ενώ η υποστροφή ήταν έντονο φαινόμενο στα «ασημί βέλη».

Οι δύο οδηγοί της Mercedes ήταν αρκετά πιο πίσω από τις Ferrari, με τον Bottas 0.6s και τον Hamilton 0.7s πίσω από τον Vettel. Οι χρόνοι τους όμως δεν ήρθαν στη πρώτη ή δεύτερη προσπάθειά τους, ενώ και οι δύο είχαν αρκετά καύσιμα στο μονοθέσιο.

Από τα team radio και τους γύρους, το πρώτο συμπέρασμα είναι πως η Ferrari θέλει έναν επιπλέον γύρο σε σχέση με τη Mercedes για να φέρει τα ελαστικά στη βέλτιστη θερμοκρασία.

Οι δύο Red Bull ήταν στις θέσεις 5 και 6, με τον Verstappen σταθερά μπροστά από τον Ricciardo, αλλά 1.4s μακριά από τον Vettel. O Massa ήταν στην 7η θέση, ο Hulkenberg είχε πλασάρει τη Renault στην 8η, με τους Magnussen και Perez να κλείνουν τη 10άδα.

Όσον αναφορά τις McLaren Honda, o Alonso φλέρταρε κοντά στη 10άδα με την 12η θέση, ενώ ο Vandoorne δεν είχε κάνει χρόνο ακόμα με την ultra soft γόμα. Λίγο αργότερα, ο Βέλγος βγήκε και έγραψε τον 18ο χρόνο, σε έναν ακόμα προβληματικό αγώνα για τον ίδιο, χωρίς απαραίτητα να είναι δικό του λάθος.

Στο τελευταίο μισάωρο, τα ρεζερβουάρ γέμισαν με καύσιμα και όλοι οι οδηγοί βγήκαν στη πίστα για προσομοίωση αγώνα. Ο Verstappen αντιμετώπισε πρόβλημα με την Red Bull και είχε ένα πρόωρο τέλος στη διαδικασία. Το μονοθέσιο του σταμάτησε λίγο πριν τη στροφή 17 και δεν προκάλεσε κίτρινη ή κόκκινη σημαία.

Στον ρυθμό αγώνα, η Ferrari φάνηκε να έχει το πάνω χέρι, με τους Vettel και Raikkonen να έχουν παραπλήσιο ρυθμό. Η Mercedes ήταν πολύ πιο πίσω και σε ρυθμό αγώνα, με τα χαμόγελα να είναι πολλά στα γκαράζ των Ιταλών.

Μέχρι το τέλος της διαδικασίας δεν βελτίωσε κανένας οδηγός τον χρόνο του, με τον Sebastian Vettel στη 1η θέση, το Raikkonen στη 2η και τον Bottas στη 3η. Ο Lewis Hamilton έφερε τη Mercedes στη 4η θέση, με τις δύο Red Bull να ακολουθούν.

Aποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles