spot_img

Χαρούμενος ο Quartararo αλλά παραμένει πραγματιστής

Ο Fabio Quartararo ήταν πολύ χαρούμενος μετά τη νίκη του στο GP Καταλονίας, όπου κατέκτησε την τρίτη του νίκη μέσα στο 2020.

Ο αναβάτης της Petronas SRT, έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο μισό στον αγώνα της Κυριακής. Πήρε γρήγορα τα ηνία κάνοντας εντυπωσιακά προσπεράσματα και πήρε τους πολύτιμους 25 βαθμούς. Όμως η νίκη δεν ήρθε δίχως προβλήματα, καθώς τα ελαστικά του είχαν τελειώσει στους τελευταίους γύρους.

Οι δύο Suzuki άρχισαν να του μαζεύουν χρόνο, όμως ο ίδιος κατάφερε να κρατηθεί μπροστά και ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Μιλώντας μετά τον αγώνα, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για το αποτέλεσμά του.

Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Στο πρώτο μισό δεν περίμενα ότι θα είχαμε τέτοια πρόσφυση και οι χρόνοι ήταν πολύ καλοί. Όταν πήρα τη πρωτοπορία είχα εξαιρετικό ρυθμό, αλλά ήμουν πολύ γρήγορος για να κρατήσω φρέσκα τα ελαστικά για το τέλος του αγώνα. Το πρόβλημα ήταν στο τέλος που έπεσα στο 1:41, μετά στο 1:42 και στο 1:43. Είναι δύσκολο να το καταλάβω, γιατί οι αναβάτες πίσω μου ήταν πολύ πιο γρήγοροι. Δυο γύρους ακόμα και θα έκανα χρόνους που έκαναν οι οδηγοί στην Moto3. Νομίζω ότι αν είχαμε και 25ο γύρο στον αγώνα, θα με είχαν προσπεράσει. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε τους πρώτους γύρους και να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα. Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ στους τελευταίους πέντε αγώνες. Μάθαμε πολλά πράγματα για τη συνέχεια.

Με τη νίκη του αυτή, ο Quartararo έγινε ο μόνος αναβάτης στο 2020 που έχει τρεις νίκες στο MotoGP. Παράλληλα πήρε το προβάδισμα στη βαθμολογία, όμως ο Joan Mir που ακολουθεί πίσω του δεν έχει νικήσει ακόμα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Ferrari θα διεκδικήσει Πρωτάθλημα το 2022

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles