spot_img

GP Ρωσίας Race: Νίκη ψυχολογίας για Bottas

O Valtteri Bottas ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του GP Ρωσίας, κερδίζοντας για πρώτη φορά από τον Ιούλιο σε έναν ιδανικό αγώνα.

Ο Φινλανδός έκανε εξαιρετική εκκίνηση και έδειξε τις διαθέσεις του από την πρώτη στιγμή. Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τη πρωτοπορία, όμως εκμεταλλεύτηκε τις ποινές του teammate του. Οδήγησε τον αγώνα, δεν κοίταξε ποτέ πίσω, έκανε και τον ταχύτερο γύρο και πήρε τη δεύτερη νίκη στο 2020 με εμφατικό τρόπο. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Max Verstappen για την Red Bull Racing. O Ολλανδός δεν έκανε καλό πρώτο γύρο και δεν είχε ποτέ ελπίδα και ρυθμό να δώσει μάχη για την νίκη. Αντιθέτως έκανε τον δικό του αγώνα και πήρε σημαντικούς βαθμούς στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ο Lewis Hamilton είχε έναν εφιαλτικό αγώνα, όμως ολοκλήρωσε το βάθρο των νικητών. Ο Βρετανός παραβίασε οδηγίες των αγωνοδικών και δέχθηκε 10 δευτερόλεπτα ποινής που τον περιόρισαν στην 3η θέση. Η 91η νίκη δεν ήρθε ποτέ και θα πρέπει να περιμένει ώστε να ισοφαρίσει τον Michael Schumacher.

O Sergio Perez έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα για να πάρει την 4η θέση. Ο οδηγός της Racing Point εκτέλεσε άψογα τη στρατηγική του και με φοβερό ρυθμό πήρε έναν εξαιρετικό αποτέλεσμα στο Sochi. Πίσω του τερμάτισε ο Daniel Ricciardo με την Renault, σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον ίδιο, όχι όμως με τον ρυθμό που θα ήθελε. Ο Charles Leclerc ήταν ακόμα ένας οδηγός που πήρε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με την 6η θέση και σημαντικούς βαθμούς για τη μάχη στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Ο Esteban Ocon μπήκε ξανά στους βαθμούς με την 7η θέση και κράτησε πίσω του στο τελευταίο stint τον Daniil Kvyat που έμεινε στην 8η θέση. Ο Ρώσος έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, με σωστή στρατηγική και η Alpha Tauri είδε τον Pierre Gasly 9ο. Ο Alex Albon είχε έναν επεισοδιακό αγώνα και πήρε την 10η θέση, με δύο pit-stop στρατηγική.

Ο Antonio Giovinazzi έκανε έναν πολύ καλό GP Ρωσίας για να βγει 11ος, σε ένα από τα καλύτερα φετινά του αποτελέσματα. Απογοητευτικό αγώνα είχε ο Sebastian Vettel, o οποίος κατάφερε να κρατήσει τις Renault πίσω του στο πρώτο stint και έδωσε την ευκαιρία στον Leclerc να τους χωρίσει στα δύο.

Πολύ κακό αγώνα είχε και η McLaren, με τον Carlos Sainz να εγκαταλείπει στην εκκίνηση από δικό του λάθος στην έξοδο της στροφής 2. Ο Lando Norris τερμάτισε εκτός βαθμών σε μια εμφάνιση με μηδέν βαθμούς για την ομάδα του Woking.

GP Ρωσίας, Αγώνας

Στον γύρο σχηματισμού, ο Magnussen δεν ξεκίνησε αμέσως. Όλοι τον πέρασαν και βάση κανονισμού θα ξεκινήσει τελευταίος.

Στην εκκίνηση, o Hamilton έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση με τα soft ελαστικά. Πίσω ο Bottas πέρασε αμέσως τον Verstappen και δεν έχασε ευκαιρία με τον teammate του. Επιτέθηκε από την εξωτερική, όμως στην έξοδο της στροφής 2 δεν είχε την κατάλληλη επιτάχυνση και παρέμεινε 2ος. Πίσω όμως έγινε χαμός.

Ο Verstappen αναγκάστηκε να πάει από τις πινακίδες εκτός πίστας και ακολούθησαν ακόμα περισσότεροι οδηγοί. Ο Sainz ήταν πίσω του, μαζί με άλλα δύο μονοθέσια. Όμως ο Ισπανός πήγε αρκετά πιο γρήγορα απ’όσο έπρεπε, χτύπησε στον τοίχο και διέλυσε την McLaren του. Αυτός που έχασε περισσότερο ήταν ο Norris στη δεύτερη McLaren καθώς ο Sainz επέστρεψε μπροστά του και έπρεπε να πατήσει φρένα.

Ο αγώνας συνεχίστηκε μέχρι την στροφή 4, με τον Verstappen να επιτίθεται στον Ricciardo και να τον προσπερνά. Όμως πίσω ο Stroll δέχθηκε χτύπημα και έφυγε στον τοίχο εγκαταλείποντας επίσης. Μέχρι τη στροφή 7 και 8, οι Renault έδιναν μάχη, με τον Ocon να έχει έναν φοβερό πρώτο γύρο και να περνά 4ος. Το Safety Car βγήκε στη πίστα.

Η κατάταξη είχε ως εξής: Hamilton, Bottas, Verstappen, Ocon, Ricciardo, Perez, Gasly, Leclerc, Magnussen, Grosjean, Kvyat, Giovinazzi, Vettel, Latifi, Raikkonen, ενώ στα pit είχαν μπει οι Russell, Albon και Norris.

Διαβάστε επίσης: Racing Point: Γιατί χρησιμοποιεί το πίσω μέρος της Mercedes W11

To SC αποχώρησε στο τέλος του 5ου γύρου, με τον Hamilton Να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Σε εκείνο το σημείο, ο Βρετανός δέχθηκε 2 φορές 5s ποινής για παραβίαση Σημειώσεων Αγωνοδικών σε εκκινήσεις εκτός θέσης. Η διαφορά του από τον Bottas ήταν στο 1.4s, ενώ από τον Verstappen στα 2.8s.

Στους επόμενους γύρους δεν είδαμε καμία μάχη, εκτός από τον Russell να χάνει θέσεις από Albon και Norris. Ο Perez έσπασε το ρόδι και με μια πολύ καλή τοποθέτηση στη στροφή 3, προσπέρασε τον Ricciardo για την 5η θέση. Ο Hamilton είχε κάνει ταχύτερο γύρο και ζητούσε από την ομάδα του να μην μπει για αλλαγή ελαστικών. Ο Ricciardo μπήκε για την hard γόμα και με ένα κακό pit-stop, βγήκε στην 14η θέση.

Ο Hamilton μπήκε στον 16ο γύρο και έκτισε την ποινή 10s, έβαλε την hard γόμα και βγήκε στην 11η θέση πίσω από τον Vettel. Η διαφορά του από τον Bottas ήταν στα 36s και οι ελπίδες του για νίκη είχαν εξαφανιστεί σε εκείνο το σημείο.

Στον 19ο γύρο, προσπέρασε τον Vettel με μια βουτιά στην εσωτερική της Τ2 και είχε πλέον μπροστά τον Magnussen. O Bottas είχε γράψει τον ταχύτερο γύρο και είχε ανοίξει τη διαφορά από τον Verstappen στα 5.4s. Την ίδια στιγμή όλο και περισσότεροι είχαν μπει για αλλαγή ελαστικών, με τον Perez να είναι ο τελευταίος στη soft γόμα.

O Μεξικανός μπήκε για αλλαγή στον 20ο γύρο και βγήκε μπροστά από τον Ocon. H hard γόμα έδειχνε να μην είναι γρήγορη και η στρατηγική του overcut να αποτελεί τη σωστή επιλογή. Ο Hamilton είχε πέσει πλέον 40s πίσω από τον Bottas και δεν μπορούσε να μαζέψει χρόνο από τον Kvyat. O Leclerc έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα στην 3η θέση, ενώ ο Vettel ήταν 7ος μπροστά από τις Renault.

Ο Verstappen μπήκε για αλλαγή ελαστικών και βγήκε στην 5η θέση μπροστά από τον Hamilton, έχοντας 10 γύρους πιο φρέσκα ελαστικά. Η Mercedes απάντησε στον επόμενο γύρο με τον Bottas, ο οποίος βγήκε με άνεση στην 1η θέση του GP Ρωσίας.

Η Renault έβαλε αυτογκόλ, όταν είπε στον Ocon να αφήσει τον Ricciardo να περάσει. Ο Γάλλος το έκανε στα φρένα για τη στροφή 2. Όμως ο Αυστραλός πάτησε λίγο εκτός πίστας στην έξοδο και δέχθηκε 5s ποινής.

Ο Leclerc μπήκε για αλλαγή ελαστικών και βγήκε στην 7η θέση ανάμεσα στις Renault και είχε πλέον τα φώτα να πάρει άκρως σημαντικούς βαθμούς. Οι Kvyat και Vettel ακολούθησαν και πλέον όλοι οι οδηγοί είχαν μπει για αλλαγή ελαστικών.

Στον 34ο γύρο η πρώτη 10άδα είχε ως εξής: Bottas, Verstappen, Hamilton, Perez, Ricciardo, Leclerc, Ocon, Kvyat, Raikkonen και Gasly.

Οι διαφορές είχαν ανοίξει τόσο πολύ, με τη μοναδική μάχη που ήταν σε εξέλιξη ήταν για την 7η θέση ανάμεσα σε Ocon και Kvyat. O Albon ήταν ο οδηγός που θα κέρδιζε στους επόμενους γύρους θέσεις. Η Red Bull τον έφερε για τη medium γόμα και όπως όλα έδειχναν, η 10η θέση ήταν πολύ εφικτή. Από την άλλη, ο Leclerc δεν μπορούσε να πλησιάσει τον Ricciardo που είχε και την ποινή χρόνου.

Το VSC έκανε την εμφάνιση του όταν ο Grosjean δέχθηκε προσπέρασμα από τον Vettel. O Γάλλος δεν είχε χώρο και έπρεπε να πάει από τις πινακίδες που λένε οι αγωνοδίκες. Όμως δεν μπορούσε να περάσει και τις διέλυσε. Οι βοηθοί της πίστας τις αντικατέστησαν. Όμως η Alpha Tauri έφερε τον Gasly για pit-stop ενώ είχε τελειώσει το VSC και έπεσε 11ος αλλά πίσω ακριβώς από τους Norris-Albon.

O οδηγός της Red Bull προσπάθησε να προσπεράσει στη στροφή 7 από την εξωτερική, αλλά ο Gasly έψαξε την ευκαιρία. Στην 9, ο Albon έχασε στην επιτάχυνση καθώς ήταν στην εσωτερική και με λάθος γωνία. Στο DRS όμως ο Gasly τον προσπέρασε με άνεση και ήταν πλέον πίσω από την McLaren.

Στον 48ο γύρο όμως, ο Gasly και με το DRS πέρασε στην 9η θέση, ενώ στη στροφή 12 έχασε τα φρένα η McLaren δίνοντας τη 10η θέση στον Albon.

O Bottas είχε ένα άνετο προβάδισμα, με την διαφορά να αλλάζει μόνο στην κίνηση με τα ντουμπλαρίσματα. Μάλιστα, κατάφερε να κάνει και τον ταχύτερο γύρο, σβήνοντας όποια ελπίδα είχε ο Verstappen.

Ο Φινλανδός πέρασε τη γραμμή τερματισμού από την 1η θέση στο GP Ρωσίας και επέστρεψε στις νίκες μετά το GP Αυστρίας. Ο Max Verstappen τερμάτισε πίσω του και ο Hamilton έκλεισε το βάθρο. Ο Kvyat προσπάθησε τελευταία στιγμή να προσπεράσει τον Ocon, αλλά δεν τα κατάφερε και έμεινε 8ος.

Αποτελέσματα Αγώνα GP Ρωσίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles