spot_img

Coulthard: «Ο Verstappen θα σταματήσει να κυριαρχεί»

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, David Coulthard, υποστηρίζει πως η περίοδος όπου ο Max Verstappen κυριαρχούσε στο πρωτάθλημα ενδέχεται να τελειώσει μετά της κατάκτηση των δυο τίτλων.

Ο Ολλανδός φέτος είχε μια εκπληκτική χρονιά και δικαιωματικά κατέκτησε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της καριέρας του στην Formula 1. Μετά από μια πάρα πολύ σκληρή σεζόν το 2021 με βασικό αντίπαλο τον Lewis Hamilton, η Red Bull Racing έφερε φέτος ένα αγωνιστικό πακέτο της RB18 που συνέτριψε τον ανταγωνισμό. Τώρα η ερώτηση στα χείλη πολλών είναι για πόσο καιρό ακόμα θα καταφέρει, τόσο ο Verstappen όσο και η αυστριακή ομάδα να κρατήσουν την κυριαρχία αυτή.

Όπως όμως δεν δίστασε να υποστηρίξει να υποστηρίξει ο Coulthard στις δηλώσεις του το μονοπώλιο αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ ακόμα και εξηγεί γιατί.

«Η περίοδος κυριαρχίας του Verstappen θα τελειώσει μετά τους δυο τίτλους. Όχι γιατί δεν είναι ένας πολύ ταλαντούχος και καλός οδηγός, αλλά γιατί είναι πιθανό να μην έχει στα χέρια του ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο για να παλέψει για τον τίτλο. Βέβαια κανείς δεν το ξέρει αυτό εκ των προτέρων».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1. 

Όλες οι ομάδες ήδη έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία για την ερχόμενη χρονιά και την προσπάθειά να βελτιώσουν τα μονοθέσιά τους. Η Red Bull όμως θα πρέπει να αξιοποιήσει τα μέσα που διαθέτει στο έπακρο, καθώς οι ποινές που δέχθηκε έχοντας παραβιάσει του οικονομικούς περιορισμούς το 2021 της δίνουν περιορισμένο χρόνο χρήσης της αεροδυναμικής σήραγγας και του CMD δίνοντας ένα πλεονέκτημα στους υπόλοιπους του grid.

Τις σκέψεις του επί του θέματος εξέφρασε και ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο οποίος κρίνει το 2023 να είναι μια σεζόν στην οποία πολλά μπορούν να αλλάξουν στην μάχη της κορυφής.

«Ακόμα είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε την ερχόμενη σεζόν και θα επικρατήσουν με τον ίδιο τρόπο. Η Ferrari ήταν πολύ ταχύτερη στις κατατακτήριες και πιστεύω πως είχαν πιο συστηματική απόδοση στην σεζόν στον ένα γύρο. Αν βελτιώσουν και τον ρυθμό αγώνα τους θα είναι στο ίδιο επίπεδο. Εμείς πάλι έχουμε πολύ πιο δύσκολο έργο τίποτα όμως δεν είναι απίθανο».

Δίνουμε βαθμούς από το 1-10 στους οδηγούς της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles