spot_img

Ο Horner περίμενε την απομάκρυνση του Binotto από τη Ferrari

Ο Christian Horner αποκάλυψε πως η απόφαση του Mattia Binotto να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής της Scuderia Ferrari δεν του προκαλεί καμία έκπληξη, ενώ αναμένει το το 2023 να είναι άκρως ανταγωνιστικό.

Τπρωτάθλημα ην προηγούμενη εβδομάδα η ηγεσία της Ferrari ανακοίνωσε πως ο Mattia Binotto θα αποχωρήσει από τη θέση του ως επικεφαλής της ομάδας στο τέλος της σεζόν. Έκτοτε πολλές φήμες έχουν διαρρεύσει με τους πιθανούς αντικαταστάτες του, ένας εκ των οποίων ήταν και ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner. Αν και ο ίδιος δεν διαψεύδει τις φήμες αυτές τόνισε πως η συνεργασία του με την αυστριακή ομάδα είναι πάρα πολύ σταθερή.

«Είμαι δεσμευμένος με την συνεργασία στην Red Bull. Είμαι σε αυτή την ομάδα από την αρχή και είμαι πάρα πολύ δεμένος μαζί της.»

Το 2022 έδειχνε να είναι η χρονιά, όπου το ιταλικό εργοστάσιο θα έκανε την μεγάλη επιστροφή στην κορυφή. Το όνειρο του τίτλου όμως δεν πραγματοποιήθηκε και η ομάδα θέλει να θέσει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά για το 2023 χωρίς να αφήνει περιθώριο για αποτυχίες. Όπως δήλωσε όμως και ο Horner μάλλον η απόφαση της ομάδας ήταν μονόδρομος.

«Η επιλογή της Ferrari είναι ξεκάθαρη. Νομίζω είναι ο τρίτος κατά σειρά επικεφαλής της Ferrari με τον οποίο έχει έρθει αντιμέτωπος από τότε που είμαι στην Red Bull. Καταλαβαίνω ότι θα είναι δύσκολο για εκείνον. Φέτος είχαν ένα πολύ καλό μονοθέσιο και ήταν πολύ ανταγωνιστικοί».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1.  

Το έργο της Red Bull να υπερασπιστεί τον τίτλο Κατασκευαστών στην ερχόμενη σεζόν αναμένεται δύσκολο. Ειδικά αν αναλογιστούμε και τις επιπλέον δυσκολίες που προκύπτουν στην ανάπτυξη του μονοθεσίου βάση των ποινών που δέχτηκε η ομάδα παραβιάζοντας το budget cap στη σεζόν του 2021. Αυτό θα δώσει ενδεχομένως τη δυνατότητα σε Ferrari και Mercedes-AMG να γεφυρώσουν την διαφορά, κάτι που αναγνώρισε και ο Horner στην συνέχεια.

«Φέτος πιστεύω πως οι οδηγοί της Mercedes είχαν και οι δύο πολύ καλή σεζόν. Ο George τερμάτισε στη βαθμολογία πιο ψηλά από τον Lewis στην πρώτη του χρονιά με την ομάδα και αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό. Ο Lewis βέβαια συνεχίζει να είναι ανταγωνιστικός. Όλοι αναμένουμε να επιστρέψουν του χρόνου πολύ σκληρά στην μάχη και η Ferrari όπως όλα δείχνουν κάνει μεγάλη πρόοδο. Θα είναι δύσκολα την ερχόμενη χρονιά τα πράγματα».

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τους οδηγούς της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles