spot_img

De la Rosa: «Ταπεινωτικό που κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τη Red Bull»

Η Red Bud Bull Racing φέτος βιώνει μια από τις πιο κυρίαρχες περιόδους της στην Formula 1 και ο πρεσβευτής της Aston Martin και πρώην οδηγός αγώνων, Pedro de la Rosa, θεωρεί πως είναι ταπεινωτικό για τις ομάδες του grid να μην μπορούν να της ανταγωνιστούν.

Στο Grand Prix Μαϊάμι το περασμένο Σαββατοκύριακο η Red Bull Racing σημείωσε το 1-2 στο βάθρο για τέταρτη φορά μέσα σε πέντε αγώνες στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Max Verstappen πέτυχε την 3η του νίκη στην σεζόν εκκινώντας από την 9η θέση του grid, ενώ ο teammate του Sergio Perez αν και εκκίνησε από την pole position τερμάτισε στη 2η θέση.

Στην κατάταξη του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών η Red Bull βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 224 βαθμούς, ενώ στην 2η θέση και “μίλια μακριά” η Aston Martin με 102 βαθμούς. Η αυστριακή ομάδα έχει εξασφαλίσει πέντε νίκες σε πέντε αγώνες στη σεζόν και πολλοί τώρα πιστεύουν πως δεν θα ήταν απίθανο να κερδίσουν κάθε ερχόμενο αγώνα μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος.

Ο πρεσβευτής της Aston Martin και πρώην οδηγός αγώνων, Pedro de la Rosa, υποστηρίζει πως είναι ταπεινωτικό πόσο ακλόνητη δείχνει η κυριαρχία της Red Bull φέτος.

«Πιστεύω ότι όσοι έχουν βρεθεί στο χώρο της Formula 1 για αρκετό καιρό μπορούν να καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις. Για το λόγο αυτό πρέπει να είσαι πολύ περήφανος για κάθε νίκη, ή στην περίπτωση της Red Bull κάθε 1-2 στο βάθρο, και να γιορτάζεις με ξεχωριστό τρόπο γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα καταφέρεις ξανά αυτό το αποτέλεσμα. Όλοι μας είμαστε εδώ για να βάλουμε φρένο σε αυτό το σερί νικών. Αν και είναι αρκετά ωραίο να βλέπουμε την Red Bull να το γιορτάζει ξέρω βαθιά μέσα μου, και κατά κάποιο τρόπο είναι κάπως ταπεινωτικό, ότι συνέχεια πετυχαίνουν το 1-2 και δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μιλάω γενικά για ολόκληρο το grid της Formula 1 και όχι μόνο για την Aston Martin».

Ακούστε την εκπομπή/podcast, Slipstream #113, με την ανάλυση του Grand Prix Μαϊάμι. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles