spot_img

Verstappen: «Νιώθω πάντα ανίκητος»

H αυτοπεποίθηση του Max Verstappen είναι πλέον στα ύψη, με τον Ολλανδό οδηγός της Red Bull Racing να κυνηγά τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Max Verstappen κυριάρχησε στο Grand Prix Μαϊάμι της Formula 1. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing εκκίνησε τον αγώνα της Κυριακής από την 9η θέση, αναρριχήθηκε στην κατάταξη και κατάφερε να κερδίσει με «μαεστρικό» τρόπο. Αυτή ήταν η τρίτη του νίκη στο 2023.

Το μυστικό του ήταν η διαχείριση της σκληρής γόμας ελαστικών της Pirelli. Δεν άφησε τον teammate του, Sergio Perez, να τον πλησιάσει αρκετά όταν ο Μεξικανός έκανε την αλλαγή ελαστικών του, και όταν ο Ολλανδός πέρασε στη μεσαία γόμα, τον έφτασε και ανέκτησε την πρωτοπορία.

Ο Verstappen μίλησε στο Sky Sports F1 σχετικά με τον τρόπο που έφτασε στη νίκη στο Μαϊάμι και ανέφερε.

«Ο αγώνας πήγε καλύτερα απ’ ότι θα περίμενα. Προσπαθούσα να βρω τρόπο να αντέξουν τα ελαστικά, τόσο στην αρχή, όσο και στο μέσον του stint μου. Γι’ αυτό ίσως ήμουν λίγο αργός, όμως αυτό με έκανε συνολικά ταχύτερο και έφτασα στο σημείο να ανοίγω τη διαφορά. Αυτό καθόρισε τον αγώνα μου, διότι μετά την αλλαγή ελαστικών μου, ήμουν 1,5 δευτερόλεπτο πίσω από τον Perez».

Ακούστε την εκπομπή/podcast, Slipstream #113, με την ανάλυση του Grand Prix Μαϊάμι. 

Επιπλέον ο Ολλανδός, έστειλε το μήνυμά του στον ανταγωνισμό και προειδοποίησε.

«Πάντα νιώθω ανίκητος. Μερικές φορές όμως, κάποιοι άλλοι οδηγοί μπορεί να είναι σε καλή μέρα, να είναι κοντά σου, να σε φτάσουν σε απόδοση ή και να σε ξεπεράσουν. Το σημαντικό είναι να προσπαθούμε να είμαστε κοντά στο 100%, το τέλειο δηλαδή, κάθε φορά. Το Σάββατο δεν ήταν τέλειο για εμάς και συνολικά το τριήμερο δεν ήταν τέλειο. Είναι ένα μάθημα και πάντα θα προσπαθώ να είμαι όσο πιο κοντά στο τέλειο γίνεται».

Ο Verstappen έφτασε τις 38 νίκες στη Formula 1 και όλες έχουν επιτευχθεί με μονοθέσιο της Red Bull Racing. Ο Ολλανδός έφτασε τον Sebastian Vettel στην κορυφή της λίστας οδηγών με τις περισσότερες νίκες για την αυστριακή ομάδα.

Δείτε το ανατρεπτικό Grand Prix ΗΠΑ, για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles