spot_img

Δεν ξεκαθαρίζει το μέλλον της στην LMP1 η Porsche

H Porsche διέψευσε προς το παρόν τις τελευταίες κακόβουλες φήμες που την ήθελαν να αποχωρεί από την LMP1 στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Η γερμανική εταιρία έχει δεσμευτεί στην κορυφαία κατηγορία του WEC μέχρι το τέλος του 2018, ενώ βλέψεις υπάρχουν ώστε να συνεχίσει και πέραν του 2020.

Οι κανονισμοί έχουν παγώσει μέχρι το 2019, ενώ νέα γενιά LMP1 αγωνιστικών θα κάνουν την εμφάνισή τους το 2020. Ωστόσο τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως το LMP1 project βρίσκεται σε κίνδυνο μετά και από την αδυναμία της ομάδας να φτάσει σε απόδοση την Toyota. Όμως, η τελική απόφαση δεν έχει παρθεί.

Ο επικεφαλής της Porsche, Andreas Seidl, δεν μίλησε για τις φήμες περί αποχώρησης.

Ακούω αυτές τις φήμες καιρό με τον καιρό αλλά δεν θα τις σχολιάσω. Αυτό που ξέρω είναι πως θα είμαστε εδώ το 2018. Ήδη εξελίσσουμε το αυτοκίνητο του 2018. Έτσι έχει η κατάσταση μέχρι στιγμής. Περιμένουμε να ανακοινωθούν οι κανονισμοί του 2020 και αργότερα μέσα στη σεζόν θα πάρουμε μία απόφαση.

Εάν η Porsche αποχωρήσει, τότε το μέλλον του WEC είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, καθώς το συμβόλαιο της FiA με την ACO προβλέπει τη συμμετοχή τουλάχιστον 2 εργοστασιακών ομάδων.

Φυσικά, εάν υπάρξει αυτή η εξέλιξη τότε και η Toyota με τη σειρά της αναμένεται να αποχωρήσει, καθώς δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles