spot_img

Δισεκατομμυριούχος από το Χονγκ Κονγκ έχει βάλει στόχο τη Formula 1

Ο δισεκατομμυριούχος από το Χονγκ Κονγκ, Calvin Lo, εξέφρασε τον ζήλο του να εισέλθει στη Formula 1 ως βασικός επενδυτής και πιθανός με μια νέα ομάδα στην Formula 1.

Ο Calvin Lo είναι ο CEO σε μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες στο χρηματιστήριο την “RE Lee International” με βάση το Χονγκ Κονγκ. Ο κινέζος επιχειρηματίας είναι πολύ μεγάλος οπαδός της Formula 1 εδώ και χρόνια, ενώ έχει ήδη οικονομικούς δεσμούς με την ομάδα της Williams στην οποία είναι επενδυτής μέσω μιας ιδιωτικής του εταιρίας.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του αποκάλυψε πως ενδιαφέρεται να πάρει ένα μεγαλύτερο ρόλο στο χώρο, καθώς και την δυνατότητα να παρουσιάσει την δική του ομάδα στην Formula 1.

«Ακόμα διερευνούμε την δυνατότητα να ασχοληθώ περεταίρω με την Formula 1. Έχω τις ικανότητες να διοικήσω μια ομάδα και η διαχείριση που θα αναλάβω θα είναι στο οικονομικό κομμάτι. Τα τελευταία χρόνια με έχουν προσεγγίσει πολλά άτομα από την Formula 1, από ομάδες και ιδιοκτήτες μέχρι και πιθανοί επενδυτές».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1. 

Τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι εκείνοι που έχουν επιχειρήσει να μπουν στον χώρο της Formula 1. Ήδη γνωρίζουμε και επίσημα πως το 2026 η Audi θα μπει στο σπορ με τη Sauber Motorsport και την ομάδα της Alfa Romeo. Η είσοδο όμως 11ης ομάδας στο grid παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ο Lo όμως υποστηρίζει ότι μια επιπλέον ομάδα μπορεί να φέρει μεγάλο όφελος στην Formula 1 σε πολλούς τομείς.

«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες τώρα και μπαίνουμε σε μια διαφορετική εποχή με νεότερο κοινό. Η Formula 1 είναι πλέον πιο προσβάσιμη. Όποια ομάδα και να κάνει την είσοδό της στον χώρο αυτό, όποιες και να είναι οι δυνατότητές της, πρέπει να διασφαλίσει ότι θα αναπτυχθεί ανάλογα σε οικονομικό πλαίσιο. Καταλαβαίνω γιατί πολλές ομάδες είναι διστακτικές, αν όμως αυξήσουμε το κέρδος γενικά, τότε όλες οι ομάδες του grid θα επωφεληθούν. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι κάποιος που δεν προέρχεται από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό μπορεί να φέρει νέες ιδέες και προοπτικές. Νομίζω αυτό θα είναι πολύ συναρπαστικό. Το οικονομικό κομμάτι είναι μεγάλη δέσμευση, αλλά όταν αυτό διευθετηθεί θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη το όφελος που θα έχουν όλοι».

Η αξιολόγηση των οδηγών της F1 από το Automotonews για το 2022.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles