spot_img

Δοκιμές Μπαχρέιν: Ο Verstappen στην κορυφή μετά την πρώτη ημέρα

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στις Δοκιμές του Μπαχρέιν γράφοντας την ταχύτερη επίδοση και μάλιστα με διαφορά.

Η πρώτη ημέρα των χειμερινών δοκιμών της Formula 1 στο Μπαχρέιν ολοκληρώθηκε. Ομάδες και οδηγοί είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μια πρώτη γεύση από τα μονοθέσια με τα οποία θα αγωνιστούν στη φετινή αγωνιστική χρονιά.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 8 ώρες δοκιμών με 18 από τους 20 οδηγούς του πρωταθλήματος να παίρνουν μέρος.

Ταχύτερος όλων ήταν ο Max Verstappen  της Red Bull Racing, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος από την περασμένη σεζόν ολοκληρώνοντας 142 γύρους. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing σημείωσε με τη C3 γόμα ελαστικών το 1:31,662 και ήταν με διαφορά ο ταχύτερος οδηγός της ημέρας. Η νέα RB20 με τον επαναστατικό της σχεδιασμό έδειξε πολύ θετικά στοιχεία και ήταν το πιο σταθερό μονοθέσιο τόσο στο φρενάρισμα όσο και στις στροφές.

Δεύτερος στην κατάταξη ήταν ο Lando Norris της McLaren Racing. O Βρετανός σημείωσε 72 γύρους, αλλά ήταν 1,1 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Φερστάπεν. Ωστόσο σε αντίθεση με τον Ολλανδό δεν έκανε προσομοιώσεις κατατακτηρίων. Τρίτος ήταν ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari, με τον Ισπανό να έχει μια θετική πρώτη ημέρα πίσω από το τιμόνι της SF-24. Μαζί με τον Charles Leclerc έγραψαν συνολικά 133 γύρους και κατέγραψαν σημαντικά δεδομένα για τους μηχανικούς στο εργοστάσιο.

Ακούστε τη νέα εκπομπή Slipstream για την F1 με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν. Ακούστε τη στο παρακάτω βίντεο. 


Ο Daniel Ricciardo προσπάθησε να φέρει τη δεύτερη ομάδα της Red Bull στη 2η θέση όμως περιορίστηκε στην 4η θέση παρά τις προσομοιώσεις κατατακτηρίων. Ο Αυστραλός έδειξε άνετος στο τιμόνι της VCARB01 γράφοντας μάλιστα 51 γύρους.

Αρκετά παραγωγική ημέρα είχε ο Lance Stroll με την Aston Martin AMR24. O Καναδός ήταν στην 4η θέση της κατάταξης, ενώ ο Fernando Alonso στην 8η θέση. Μαζί, σημείωσαν συνολικά 130 παραγωγικούς γύρους και πήραν πολύτιμα δεδομένα στο εργοστάσιο του Σίλβερστον.

Στην 6η θέση της ημέρας ήταν ο Pierre Gasly, με την Alpine να χρησιμοποιεί τις πιο σκληρές διαθέσιμες γόμες ελαστικών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εν τέλει ο Γάλλος με τη C3 έκανε έναν καλό χρόνο, με την εικόνα της A524 να μην ενθουσιάζει προς ώρας. Κύριο πρόβλημα που ήταν εμφανές από τη ζωντανή μετάδοση ήταν η έξοδος των στροφών.

Η Kick Sauber είχε μονοθέσιο στην πρώτη 10άδα με τον Guanyu Zhou να σημειώνει τη 10η ταχύτερη επίδοση της πρώτης ημέρας. Η ελβετική ομάδα κινήθηκε σε ρηχά νερά, ακολουθώντας το δικό της πρόγραμμα. Συνολικά η νέα C44 συμπλήρωσε 130 γύρους την πρώτη μέρα στο Μπαχρέιν.

Στην 11η θέση ήταν η Williams FW46 του Logan Sargeant. Η βρετανική ομάδα αντιμετώπισε τα περισσότερα προβλήματα της ημέρας. Τόσο στην πρωινή όσο και στην απογευματινή διαδικασία το μονοθέσιο έμεινε καθηλωμένο στο γκαράζ σημειώνοντας συνολικά μόλις 61 γύρους. Επιπλέον ο Αμερικανός οδηγός είχε μια τρομακτική στιγμή στη στροφή 10 όταν έχασε τον έλεγχο κι έκανε μια εντυπωσιακή πιρουέτα.

Η ομάδα που επέλεξε να μην κυνηγήσει τους χρόνους ήταν η Mercedes-AMG. O George Russell είχε ρόλο οδηγού για την πρώτη ημέρα και ο καλύτερος χρόνος του ήταν 2,7 δευτερόλεπτα μακριά από αυτόν του Verstappen με την ίδια γόμα. Η γερμανική ομάδα δεν έμεινε μακριά από προβλήματα καθώς έχασε το πρωί αρκετό χρόνο με πρόβλημα στο υβριδικό σύστημα. Ο Russell συμπλήρωσε 121 γύρους με το μονοθέσιο να δείχνει εύκολο στην οδήγηση, σταθερό δίχως υποστροφή, αλλά η ταχύτητά του είναι ερωτηματικό.

Τελευταία και καταϊδρωμένη της ημέρας ήταν η Haas. H αμερικανική ομάδα είχε τους δύο πιο αργούς χρόνους της ημέρας με τον 17ο Kevin Magnussen να είναι 4,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Verstappen. Η Haas στις δοκιμές εστιάζει στη μείωση της φθοράς ελαστικών και όχι στην απόδοση, με τους οδηγούς της να γράφουν 148 γύρους συνολικά.

Αποτελέσματα Δοκιμές Μπαχρέιν 1η Ημέρα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles