spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης D1 (πρωί): Red Bull και Ricciardo ξεκίνησαν με το δεξί

Η δράση στον κόσμο της F1 ξεκίνησε, με το πρώτο χειμερινό τεστ δοκιμών εξέλιξης να είναι γεγονός στο Circuit de Catalunya.

Οι ομάδες της F1 ξεκίνησαν σήμερα το πρωί το ταξίδι τους για την φετινή χρονιά, με τις χειμερινές δοκιμές να δίνουν το πράσινο φως. Η πρώτη ημέρα είναι πάντα σημαντική, καθώς γίνονται έλεγχοι στα μονοθέσια και στα λειτουργικά συστήματα τους.

Ταχύτερος στο πρωινό σκέλος ήταν ο Daniel Ricciardo με την Red Bull RB14. O Αυστραλός, έγραψε το 1:20.179 με την medium (λευκή) γόμα ελαστικών και κάλυψε συνολικά 60 γύρους. Αρκετά παραγωγικό πρωινό για τους ταύρους, οι οποίοι θέλουν ένα καλύτερο ξεκίνημα από το 2017. Στην 2η θέση, ακολούθησε η Mercedes του Valtteri Bottas, με τον Φινλανδό να έχει 57 γύρους. Και οι δύο, έγραψαν στο τέλος του σκέλους τα πιο γρήγορα περάσματα τους.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Kimi Raikkonen με την Ferrari SF71-H. O Φινλανδός της Scuderia, ήταν με την soft (κίτρινη) γόμα ελαστικών και έγραψε το 1:20.506 και 57 γύρους συνολικά. Ο Nico Hulkenberg με την Renault RS18 βρέθηκε στην 4η θέση, έχοντας τον μεγαλύτερο αριθμό γύρων, στου 71.

Μαζί του στη κορυφή ήταν ο Brendon Hartley, o οποίος έγραψε 71 γύρους με την STR13-Honda, σε ένα εντυπωσιακό πρωινό για την ιαπωνική εταιρία. Ο Lance Stroll έφερε την Williams στην 6η θέση, ενώ ο Romain Grosjean στην 7η.

Ο Fernando Alonso δεν είχε το ιδανικό ντεμπούτο με την McLaren όπως θα περίμενε κανένας. Ο Ισπανός έγραψε μόλις 10 γύρους με την MCL-33, καθώς είχε προκαλέσει νωρίτερα κόκκινη σημαία.

Στις δύο τελευταίες θέσεις βρέθηκαν οι Marcus Ericsson με την SAuber C37 και ο Nikita Mazepin με τη νέα Force India.

Το πρωινό σκέλος των δοκιμών είχε μόλις δύο κόκκινες σημαίες. Την πρώτη, προκάλεσε ο Fernando Alonso, o οποίος είδε το πίσω δεξί ελαστικό του να φεύγει από τη ζάντα και ο ίδιος να καταλήγει στην αμμοπαγίδα. Την δεύτερη προκάλεσε ο Nikita Mazepin για την Force India, o οποίος κόλλησε στην αμμοπαγίδα στη στροφή 4.

Aποτελέσματα D1 πρωινό σκέλος

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles