spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης D2 (πρωί): O Bottas στη κορυφή σε ένα φτωχό πρωινό

Η δεύτερη ημέρα δοκιμών δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο, μιας και οι καιρικές συνθήκες ήταν το μεγάλο πρόβλημα της ημέρας.

Το πρώτο χειμερινό τεστ δοκιμών για το 2018 δεν εξελίσσεται ιδανικά για τις ομάδες. Το απογευματινό σκέλος της πρώτης ημέρας διεξήχθη υπό πολύ κρύες συνθήκες, ενώ είχαμε παρόμοιες και σήμερα το πρωί.

Η πίστα ήταν βρεγμένη, με τις ομάδες να επιλέγουν να μείνουν στο γκαράζ για ένα πολύ μεγάλο διάστημα. Η θερμοκρασία ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και το μόνο που επέτρεπε, ήταν αεροδυναμικές δοκιμές. Τα συμπεράσματα ήταν δύσκολα, ειδικά σε μια βρεγμένη πίστα.

Όμως όσο η ώρα περνούσε, η πίστα στέγνωνε και οι οδηγοί σιγά σιγά έκαναν χρονομετρημένες προσπάθειες, όμως όχι όσες θα μπορούσαν ή θα ήθελαν. Η δράση όμως μεγάλωσε στις τελευταίες δύο ώρες όπου είδαμε και τα ταχύτερα περάσματα.

Ο ταχύτερος χρόνος σημειώθηκε στα τελευταία 10 λεπτά του πρωινού σκέλους, με τον Valtteri Bottas να είναι ο ταχύτερος. Ο οδηγός της Mercedesέγραψε το 1:20.270 με τη soft γόμα ελαστικών και συνολικά 43 γύρους. Στην 2η θέση έμεινε ο Stoffel Vandoorne με την McLaren. O Βέλγος ήταν λιγότερο από 0.1s πιο αργός από την Mercedes, όμως σημείωσε τη ταχύτερη επίδοσή του με την hypersoft γόμα ελαστικών. Ο Sebastian Vettel βρέθηκε στη 3η θέση για λογαριασμό της Ferrari σημειώνοντας το 1:21.010 με τη medium γόμα ελαστικών και 29 γύρους συνολικά.

Ακολούθησε ο Carlos Sainz Jr με την Renault RS18 στην 4η θέση και με χρόνο στο 1:22.599. Πίσω του είχε τον Sergey Sirotkin με την Williams και τον Esteban Ocon με την Force India, με τους τρεις τους να είναι στο 1:22.

Οι Pierre Gasly (Toro Rosso), Charles Leclerc (Sauber) και Kevin Magnussen (Haas) ήταν οι οδηγοί που συμπλήρωσαν χρόνο. Η μοναδική ομάδα που δεν έγραψε χρόνο στο πρωινό σκέλος ήταν η Red Bull με τον Max Verstappen.

Το απόγευμα περιμένουμε περισσότερους γύρους από τις ομάδες, μιας και οι προβλέψεις για τον καιρό δεν είναι οι καλύτερες για τις επόμενες ημέρες.

Αποτελέσματα D2 (πρωί)

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles