spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης D3: Μια χαμένη ημέρα για ομάδες και οδηγούς

Η Τρίτη ημέρα των χειμερινών δοκιμών εξελίχθηκε σε φιάσκο, μιας και  είδαμε μόλις έναν χρονομετρημένο γύρο στη χιονισμένη πίστα.

Η σημερινή ημέρα, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς να σπαταλήσεις άσκοπα τον χρόνο στου στον κόσμο της F1. Οι προβλέψεις για τον καιρό επιβεβαιώθηκαν και τις πρωινές ώρες είχαμε έντονη χιονόπτωση στο Circuit de Catalunya, που απέτρεψε τις ομάδες να συνεχίσουν το πρόγραμμά τους.

Όπως είναι λογικό στον κόσμο της F1, δύο ομάδες διαφώνησαν στο να αναπληρωθεί η σημερινή ημέρα με μια έξτρα στο δεύτερο τεστ, πράγμα που σημαίνει πως οι ετοιμασίες πάνε πολλά χιλιόμετρα πίσω. Και αυτά είναι αγωνιστικά χιλιόμετρα, άκρως σημαντικά, καθώς σε λιγότερο από έναν μήνα έχουμε το πρώτο αγωνιστικό σ/κ της χρονιάς.

Το πράσινο φως στο pit-lane άνοιξε στις 2:00μμ ώρα Ελλάδος, όμως κανένας δεν είχε τη διάθεση για να βγει για να πραγματοποιήσει γύρους. Ούτε η ίδια η Pirelli που ανά τα χρόνια πιέζει για δοκιμές σε βρεγμένο οδόστρωμα, δεν ώθησε τις ομάδες έστω και σε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν, να πάρουν έστω και λίγα δεδομένα.

Ευτυχώς, κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα, Red Bull, McLaren και Sauber βγήκαν για μερικούς installation laps και τίποτα παραπάνω. Μαζί τους, βγήκαν μέχρι το απόγευμα Williams και Toro Rosso, με τις υπόλοιπες ομάδες να ετοιμάζονται για την αυριανή τελευταία ημέρα.

Με περίπου όμως 10 λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση της φτωχής αυτής ημέρας, ο Fernando Alonso σημείωσε χρόνο με τα extreme wet στο 2:18.545 με 10 γύρους συνολικά στην ημέρα, τους περισσότερους από κάθε άλλο. Για την ιστορία, οι υπόλοιποι οδηγοί ήταν ο Daniel Ricciardo, Marcus Ericsson, Robert Kubica & o Brendon Hartley.

Αποτελέσματα D3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles