spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης D4: Ο πρωταθλητής ολοκλήρωσε το πρώτο τεστ στη κορυφή

Η τελευταία ημέρα του πρώτου τεστ είδε άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά αρκετή δράση το απόγευμα στη πίστα του Montmelo…

Από το πρωί, η βροχή ήταν ο πρωταγωνιστής στο Circuit de Catalunya, όμως η θερμοκρασία ήταν σε διψήφια νούμερα στον αέρα, όπως και στη πίστα. Την πρώτη ώρα, είχαμε μέχρι και ομίχλη, όμως αυτό δεν σταμάτησε τις ομάδες από το να βγουν για να κάνουν γύρους.

Μία από τις ομάδες που ήθελε όσο τίποτα να βγει στη πίστα, ήταν η McLaren. Σε ρόλο οδηγού ήταν ο Stoffel Vandoorne και είχε ως μοναδικό στόχο να γράψει χιλιόμετρα που χρειάζεται. Μάλιστα, ήταν εκείνη που έγραψε τουςπερισσότερους γύρους του πρωινού σκέλους, κάνοντας πάνω από 100.

Οι πρώτες ώρες κυλούσαν ομαλά, με τις συνθήκες να καλυτερεύουν όσο πλησιάζαμε το τέλος του πρωινού σκέλους. Η βροχή είχε σταματήσει εδώ και αρκετή ώρα, η θερμοκρασία στη πίστα ήταν στους 27 βαθμούς και οι ομάδες ήθελαν οπωσδήποτε να βρουν στη συνέχεια στεγνή πίστα. Αυτό, τους ανάγκασε να βγάζουν τους οδηγούς τους ώστε να βοηθήσουν να απομακρυνθεί το νερό.

Όσο περνούσε η ώρα όμως, όλο και περισσότεροι βγήκαν με στεγνά ελαστικά και οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν όλο και περισσότερο. Οι ομάδες έκαναν όσο περισσότερους γύρους ήταν δυνατόν να γίνουν, καθώς ήδη το πρόγραμμα έχει περιοριστεί.

Στο απογευματινό σκέλος είδαμε πέντε νέους οδηγούς να δοκιμάζουν στο τέλος του πρώτου τεστ. Ο Lewis Hamilton για την Mercedes, o Fernando Alonso για την McLaren, o Carlos Sainz για την Renault, o Lance Stroll για την Williams και ο Charles Leclerc για την Sauber. Όλες οι ομάδες έκαναν το πρόγραμμα που είχαν υπολογίσει εξ’αρχής, με μεγάλα stint, ελέγχοι λειτουργίας του μονοθεσίου, γρήγορα περάσματα, αξιολόγιση ελαστικών και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας.

Ταχύτερος όμως της ημέρας και συνολικά του πρώτου τετραήμερου ήταν ο Lewis Hamilton. O πρωταθλητής μπήκε με στόχο να γράψει χιλιόμετρα τη τελευταία ημέρα και σημείωσε το 1:19.333 με την medium γόμα ελαστικών και συνολικά 69 γύρους. Αυτό είναι ότι πιο γρήγορο έχουμε δει τις πρώτες τέσσερις ημέρες και αναμένεται να πέσει κι άλλο την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην 2η θέση βρέθηκε η McLaren του Stoffel Vandoorne, o oποίος έγραψε το 1:19.854 νωρίς το μεσημέρι με την hypersoft γόμα και συνολικά 110 γύρους. Στην 3η θέση ακολούθησε ο Sebastian Vettel με την Ferrari SF71-H. O Γερμανός έχει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο του πρώτου τεστ από τη δεύτερη ημέρα, αλλά σήμερα έγραψε το 1:20.241 με την soft γόμα και 119 γύρους για την Scuderia. O Kevin Magnussen έφερε την Haas στην 4η θέση με χρόνο στο 1:20.317 με την super-soft γόμα και 95 γύρους για την αμερικανική ομάδα.

Ο Fernando Alonso έβαλε 51 γύρους το απόγευμα για την McLaren, η οποία συνολικά έφτασε τους 161. Ο Ισπανός με την super-soft γόμα έγραψε το 1:20.929 και έμεινε 1s πίσω από τον teammate του, όμως με διαφοερτικό πρόγραμμα. Ακολούθησε ο Sainz με 59 γύρους για την Renault και 108 συνολικά μαζί με τον Hulkenberg, στην 7η θέση ήταν ο Lance Stroll με 54 γύορους και 101 μαζί με τον Sirotkin για την Williams και στην 8η θέση ο Sergio Perez με 65 γύρους.

Ο Max Verstappen βρέθηκε 9ος για την Red Bull, σε μια αρκετά προβληματική ημέρα. Συνολικά, ο Ολλανδός κάλυψε 35 γύρους και καλύτερο χρόνο έκανε στο 1:22.058 με την soft γόμα.

Εξαιρετική αξιοπιστία έδειξε για ακόμα μια ημέρα ο κινητήρας της Honda, με τον Pierre Gasly να γράφει μεν τον 10ο χρόνο, αλλά συμπλήρωσε 147 γύρους τη σημερινή ημέρα. Την 15άδα έκλεισαν οι Hulkenberg, Bottas, Leclerc, Ericsson & Sirotkin.

Αποτελέσματα D4

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles