spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης D6: Ο Sainz διατηρεί τη McLaren στη κορυφή – Aτύχημα για τον Vettel

O Carlos Sainz ήταν ο ταχύτερος οδηγός της έκτης ημέρας δοκιμών στο δεύτερο χειμερινό τεστ για το 2019, με τη McLaren να παίρνει τη δεύτερη σερί πρωτιά.

Ο Ισπανός συνέχισε από εκεί που σταμάτησε ο Lando Norris και με τη C4 (ultrasoft) γόμα, έγραψε το 1:17.144 που αποτελεί τον ταχύτερο γύρο των φετινών χειμερινών δοκιμών. Ο ρυθμός του φέρνει όλο και περισσότερα χαμόγελα στο στρατόπεδο της McLaren, καθώς έγραψε συνολικά 131 γύρους, συλλέγοντας πολύτιμα δεδομένα για την ομάδα του και την MCL34. O ρυθμός επίσης στα μεγάλα stint ήταν καλός, δίνοντας ακόμα περισσότερες ελπίδες στους μηχανικούς, πως το φετινό μονοθέσιo είναι μια πολύ καλή βάση. Στη 2η θέση της ημέρας ολοκλήρωσε ο Sergio Perez με την όλο και πιο βελτιωμένη Racing Point. Ο Μεξικανός έγραψε μόλις 88 γύρους αλλά έγραψε χρόνο στο 1:17.842 και ήταν ο τελευταίος που έσπασε το φράγμα του 1:18. Η RP01 φαίνεται να πατάει καλά στη πίστα και οι αναβαθμίσεις τις Αυστραλίας θα τους δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για τη συνέχεια. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Sebastian Vettel με τη Ferrari, η οποία είχε τη χειρότερη ημέρα της στις φετινές χειμερινές δοκιμές.

Ο Γερμανός λίγο πριν το μεσημεριανό διάλειμμα είχε έξοδο στη στροφή 3 και διέλυσε το μονοθέσιο του στις μπαριέρες. Οι μηχανικοί της Scuderia έβαλαν τα δυνατά τους, όμως δεν κατάφεραν έγκαιρα να το επισκευάσουν, με αποτέλεσμα ο Charles Leclerc να μη βγει για το απογευματινό του πρόγραμμα με 40 γύρους συνολικά για τους κόκκινους σήμερα. Ο χρόνος όμως του Vettel ήταν στο 1:18.195, με τον ίδιο όμως να είναι αισιόδοξος πως η ομάδα του είναι στο σωστό δρόμο και σε καλύτερη θέση από τους άμεσους αντιπάλους τους.

Ακολούθησε ο Kimi Raikkonen στο 1:18.209 με την Alfa Romeo στην 4η θέση και 114 γύρους, εντυπωσιάζοντας και δείχνοντας πως η αξιοπιστία είναι εκεί. Επιπλέον το μονοθέσιο δείχνει να έχει εξαιρετικό ρυθμό και μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη της σεζόν. Πίσω του στο 1:18.330 και με 120 γύρους ήταν ο Romain Grosjean σε μια ακόμα απροβλημάτιστη ημέρα για τη Haas, 0.065s μπροστά από τη Red Bull του Max Verstappen που είχε ρόλο οδηγού για τη Red Bull σήμερα.

Ο Daniil Kvyat ακολούθησε στην 7η θέση για την Toro Rosso στο 1:18.682 με 101 γύρους συνολικά για την ομάδα του, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή μέχρι στιγμής αξιοπιστία.

Πίσω του ήταν οι δύο οδηγοί της Mercedes, οι οποίοι ξανά δεν εστίασαν σε χρόνους, αλλά σε μεγάλα stint στη δεύτερη πιο παραγωγική από άποψη χιλιομέτρων ημέρα για φέτος. O Valtteri Bottas έγραψε το 1:18.941, ενώ ο Hamilton ήταν 0.002s πιο αργός, με τους δύο να καλύπτουν συνολικά 176 γύρους μόλις σε μια ημέρα.

Ο Nico Hulkenberg έφερε τη Renault στη 10η θέση, μπροστά από τον Robert Kubica που σημείωσε 130 γύρους για την Williams, ενώ ο Daniel Ricciardo ήταν αυτός που έγραψε τη πιο αργή χρονομετρημένη προσπάθεια στο 1:22.597.

Αποτελέσματα Day 6

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles