spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης D8: Ferrari εναντίον Mercedes σημειώσατε άσσο

Η Ferrari ολοκλήρωσε ταχύτερη στις χειμερινές δοκιμές για το 2019 και δείχνει το φαβορί για τη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα σε δύο εβδομάδες.

Ο Sebastian Vettel έκλεισε την όγδοη και τελευταία ημέρα χειμερινών δοκιμών για το 2019 στη κορυφή των χρόνων, με την ομάδα του να πηγαίνει με ένα πλατύ χαμόγελο στην Αυστραλία, έχοντας τον τίτλο του φαβορί. Ο Γερμανός πήγε για έναν γρήγορο χρόνο όπως ο Charles Leclerc τη χθεσινή ημέρα και με τη C5 γόμα έγραψε το 1:16.221 και πήρε τη 1η θέση. Έχοντας “τικάρει” όλα τα κουτιά, η Ferrari πηγαίνει έτοιμη στον πρώτο αγώνα, παρά τα προβλήματα στα ηλεκτρικά που κόστισαν στον Γερμανό χρόνο και οι 110 γύροι του, το μαρτυρούν. Ο Lewis Hamilton βρέθηκε στη 2η θέση με την Mercedes να επιλέγει επιτέλους να κάνει γρήγορα περάσματα έπειτα από το τέλος της αξιολόγησης του αεροδυναμικού πακέτου τις προηγούμενες ημέρες. Ο πρωταθλητής επίσης με τη C5 γόμα ήταν 0.003s πίσω από τον οδηγό της Ferrari, με τις δύο ομάδες να δείχνουν να έχουν το πάνω χέρι και η διαφορά μεταξύ τους είναι άγνωστη αλλά υπαρκτή. Ο Valtteri Bottas έμεινε στην 3η θέση με το ίδιο σετ ελαστικών, με τους Γερμανούς να ολοκληρώνουν τις χειμερινές δοκιμές με συνολικά με 129 γύρους.

Ο Nico Hulkenberg έφερε τη Renault στη 4η θέση με χρόνο στο 1:16.843 σημειώνοντας 50 γύρους, όμως με τη C5 γόμα, κάτι που δείχνει ό,τι οι Γάλλοι έχουν μειώσει αρκετά τη διαφορά από τις τρεις κορυφαίες ομάδες. Ο Daniil Kvyat με 131 γύρους έμεινε στην 5η θέση με τη Toro Rosso μπροστά από τον Carlos Sainz της McLaren με 134 γύρους, αλλά οι χρόνοι μαρτυρούν πως η MCL34 ίσως έχει λίγο ακόμα χρόνο να δώσει σε χρόνο.

Ο Romain Grosjean έμεινε στην 7η θέση με χρόνο στο 1:17.076 μπροστά από τον Daniel Ricciardo στη τελευταία ημέρα δοκιμών, με τους Kimi Raikkonen και Keving Magnussen να ολοκληρώνουν τη πρώτη 10άδα. H Haas μάλιστα έγραψε 167 απροβλημάτιστους γύρους, οι οποίοι ήταν και οι περισσότεροι της όγδοης ημέρας.

Ο Max Verstappen είχε τους λιγότερους από την άλλη για την Red Bull με προβλήματα αξιοπιστίας να τον περιορίζουν στους 29 μόλις, δημιουργώντας πονοκέφαλο στους μηχανικούς της ομάδας του. Οι «ταύροι» δεν έκλεισαν με ιδανικό τρόπο τις χειμερινές δοκιμές μετά και τη σύγκρουση του Pierre Gasly με τις μπαριέρες την έβδομη ημέρα.

Ο Sergio Perez έμεινε στην 12η θέση με χρόνο 1:17.791 με 104 γύρους για την Racing Point, ενώ ο Robert Kubica ήταν και πάλι στη τελευταία θέση για την Williams. Η ομάδα του Grove είχε 90 γύρους και από τα χρονόμετρα, έχει πολύ έδαφος να καλύψει μέχρι την Αυστραλία, με το σενάριο του 2018 να φαίνεται να είναι και πάλι εδώ.

Η φετινή σεζόν μοιάζει να είναι άκρως ανταγωνιστική και πολλά ερωτηματικά θα απαντηθούν σε δύο εβδομάδες. Για την ώρα υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί και μένει να δούμε αν μπορεί κάποιος να τους κοντράρει στην Αυστραλία. Από την άλλη, άκρως ενδιαφέρον θα έχει η μάχη για τις πίσω θέσεις, με τις ομάδες να μη γνωρίζουν που βρίσκονται οι αντίπαλοί τους και αναμένονται απαντήσεις στις κατατακτήριες.

Αποτελέσματα D8

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles