spot_img

Δοκιμές Βαρκελώνης D7: Έγραψε ρεκόρ και εντυπωσίασε τους πάντες ο Vettel

H έβδομη ημέρα δοκιμών ολοκληρώθηκε με την Ferrari να δείχνει επιτέλους τον ρυθμό της και να διαλύει τα χρονόμετρα και το ρεκόρ πίστας.

Πλησιάζοντας στο τέλος των χειμερινών δοκιμών, βλέπουμε επιτέλους τη πραγματική δυναμική των ομάδων, με τις μάσκες να πέφτουν σιγά σιγά. Η 7η ημέρα δοκιμών, είδε το ρεκόρ πίστας να σπάει για δεύτερη σερί ημέρα, έστω και ανεπίσημα, με την SF71-H του Sebastian Vettel να γράφει έναν τρομερό χρόνο.

Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές για ακόμα μία ημέρα, επιτρέποντας τις ομάδες να ακολουθήσουν πιστά το πρόγραμμα που είχαν ήδη στα σκαριά. Για ακόμα μία ημέρα, η αξιοπιστία ήταν εξαιρετική για όλους, ακόμα και για την McLaren, καθώς άπαντες πραγματοποίησαν πάνω από 100 γύρους. Αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι, καθώς η αξιοπιστία θα μας προσφέρει πιο εντυπωσιακούς αγώνες, μιας και οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται να προστατεύσουν τις κινητήριες μονάδες τους.

Μάλιστα, η μοναδική κόκκινη σημαία που είχαμε, ήταν όταν ο Marcus Ericsson σταμάτησε στην αμμοπαγίδα, μετά από οδηγικό λάθος. Το 2018 είναι η χρονιά των ρεκόρ απ’ότι φαίνεται, μιας και οι ομάδες σημειώνουν τρομερά νούμερα σε συνολικούς γύρους.

Σήμερα, είχαμε και τα πρώτα δείγματα προσομοιώσεων αγώνα, με την Mercedes να έχει έναν εξαιρετικό ρυθμό με τη medium γόμα, περίπου 0.5s ταχύτερη από την Ferrari. H ιταλική ομάδα, φαίνεται πως είναι στον ίδιο ρυθμό αγώνα με την RedBull, ενώ από τα δεδομένα που έχουμε από την McLaren, είναι λίγο πιο μπροστά της.

Ταχύτερος ήταν ο Sebastian Vettel. O Γερμανός και η Ferrari έδειξαν επιτέλους τα δόντια τους και με το 1:17.182 έσπασαν τα χρονόμετρα. Αυτός είναι ο πρώτος πραγματικός γρήγορος γύρος που έχουμε δει, με τον χθεσινό του Verstappen να είναι σχεδόν 1s πιο αργός. Θετικά τα δείγματα για την Scuderia με συνολικά 188 γύρους σήμερα. Στην 2η θέση βρέθηκε ακόμα ένα μονοθέσιο με κινητήρα Ferrari, μιας και ο Kevin Magnussen έγραψε το 1:18.360 με την super-soft για λογαριασμό της Haas. O Δανός έγραψε και 153 γύρους συνολικά, δείχνοντας πως η Αμερικανική ομάδα έχει πολλά να δώσει.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Pierre Gasly με την Toro Rosso Honda. O Γάλλος έγραψε την τελευταία ώρα τον ταχύτερο γύρο του με την ultra-soft γόμα ελαστικών και 169 γύρους. Ακολούθησαν οι δύο Renault, με τον Nico Hulkenberg να είναι μπροστά από τον Carlos Sainz με χρόνο στο 1:18.675, ενώ αμφότεροι ήταν με την ultra-soft γόμα. Πίσω τους, βρέθηκε η McLaren του Stoffel Vandoorne στην 6η θέση με χρόνο 1:18.855 έχοντας την ultra-soft. Η 7η ημέρα αποδείχθηκε εξαιρετική για την ομάδα του Woking με 151 γύρους και ολόκληρη προσομοίωση αγώνα.

Ο Marcus Ericsson έφερε την Sauber στην 7η θέση με 148 γύρους και καλύτερο χρόνο στο 1:19.244. Οι δύο Mercedes ακολούθησαν στις θέσεις 8 και 9, με τους Valtteri Bottas και Lewis Hamilton να γράφουν συνολικά 191 γύρους. Η Mercedes δεν κυνήγησε χρόνους σήμερα, όμως έγραψε εντυπωσιακούς γύρους σε ρυθμό αγώνα.

Το δικό τους πρόγραμμα φαίνεται να ακολουθούν Williams και Force India. Οι δύο αυτές ομάδες δεν έχουν δείξει ακόμα ρυθμό κατατακτηρίων, καθώς μέχρι στιγμής δεν κυνηγάνε χρόνους. Ο Robert Kubica ήταν στην 10η θέση με 1:19.629 και την super-soft γόμα, ενώ ο Sergio Perez ήταν λίγο πιο αργός με την ultra-soft. H Williams μαζί με τον Lance Stroll έγραψε 137 γύρους, ενώ η Force India 155.

Η Red Bull ακολούθησε ανάλογη στρατηγική με την Mercedes σήμερα, κάνοντας προσομοίωση αγώνα με τον Max Verstappen και 187 γύρους συνολικά, σε μια ακόμα απροβλημάτιστη ημέρα. Ο ρυθμός αγώνα φαίνεται πολύ ενθαρρυντικός, καθώς είναι πολύ κοντά σε εκείνον της Ferrari.

Αποτελέσματα D7

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles