spot_img

Domenicali: «Του χρόνου η μάχη του τίτλου το 2023 θα είναι πολύ σκληρή»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, Stefano Domenicali, δήλωσε άκρως ικανοποιημένος με την έκβαση του φετινού Πρωταθλήματος και πιστεύει πως προμηνύει ένα ακόμα πιο συναρπαστικό Πρωτάθλημα το 2023.

Το πλαίσιο Τεχνικών Κανονισμών που τέθηκε φέτος σε εφαρμογή, σε συνδυασμό με τη νέα γενιά μονοθεσίων στην Formula 1, είχε ως στόχο να γεφυρώσει τις διαφορές στην απόδοση των ομάδων εντός πίστας και να δημιουργήσει μάχες με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Παρ΄ όλα αυτά, είδαμε την Red Bull Racing παρά τα προβλήματα στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος να μονοπωλεί στην σεζόν.

Ο Stefano Domenicali σε πρόσφατες δηλώσεις τόνισε πως το εγχείρημα της Ομοσπονδίας ήταν καρποφόρο για τον κόσμο της Formula 1.

«Πιστεύω πως οι αλλαγές στους κανονισμούς του 2022 απέδωσαν. Η Red Bull και ο Max έκαναν εκπληκτική δουλειά και ίσως κάποιες άλλες ομάδες έχασαν κάποιες ευκαιρίες φέτος να τους κερδίσουν. Αυτό όμως που είδαμε εντός πίστας και οι μονομαχίες ρόδα με ρόδα είναι αυτό ακριβώς που θέλαμε να πετύχουμε. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι του χρόνου οι μάχες εντός πίστας θα φτάσει μέχρι το τέλος.»

Το ενδιαφέρον πλέον στην σεζόν έχει στραφεί στην μάχη της 2ης θέσης ανάμεσα σε Scuderia Ferrari και Mercedes AMG. Παράλληλα η Alpine Renault φαίνεται να έχει υπερισχύσει στη μάχη του midfield. Σύμφωνα με τον Domenicali πολλά θα κριθούν στους τελευταίους δυο αγώνες.

«Οι τελευταίοι αγώνες από αθλητικής άποψης τράβηξαν πολύ την προσοχή του κοινού. Έχουμε μάχες θέσεων και αυτό για τις ομάδες έχει σημαντική οικονομική σημασία κυρίως εάν καταφέρουν να τερματίσουν σε καλύτερη θέση από κάποια άλλη. Επομένως πιστεύω οι αγώνες σε Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Μεξικού και της ποινής της Red Bull για το cost cap.

Η μάχη του τίτλου τόσο στο Πρωτάθλημα Οδηγών όσο και στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών κρίθηκε πολύ πριν την ολοκλήρωση της σεζόν. Χαρακτηριστικά, οι πιθανότητες για τον Max Verstappen να κλειδώσει τον 2ο τίτλο της καριέρας του ήταν πάρα πολύ υψηλές μόλις από το καλοκαιρινό διάλειμμα. Ο Domenicali όμως θεωρεί πως η σεζόν δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον της.

«Δεν μας ανησυχεί καθόλου η έκβαση του Πρωταθλήματος φέτος ούτε από οικονομικής άποψης. Οι τελευταίοι δυο αγώνες ήταν sold out και νούμερα ολοένα και ανεβαίνουν. Το ενδιαφέρον μπορεί να έχει αλλάξει και να μην σχετίζεται με την κορυφή αλλά αυτά συμβαίνουν στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles