spot_img

Leclerc: «Μας ασκεί κριτική ο κόσμος χωρίς λόγο»

Ο Charles Leclerc μιλάει για την κριτική την οποία δέχεται η Scuderia Ferrari και τον τρόπο με τον οποίο το αντιμετωπίζει ο ίδιος και η ομάδα του.

Παρά το γεγονός πως η Scuderia Ferrari ξεκίνησε το 2022 με τους καλύτερους οιωνούς, κερδίζοντας τους δύο εκ των τριών πρώτων αγώνων, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η ιταλική ομάδα είδε το πρωτάθλημα να… γλιστρά μέσα από τα χέρια της και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Max Verstappen να κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά του στη Formula 1.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν είδαμε να ασκείται έντονη κριτική προς τη Ferrari και τους οδηγούς της, με τον Charles Leclerc να μιλά στο Motorsport-total για το πώς αντιμετωπίζει το φαινόμενο αυτό.

«Δεν δίνω σημασία στην κριτική που μας κάνουν. Είμαι σίγουρος πως τους προηγούμενους μήνες επικρατούσε αρκετή αρνητικότητα, όμως δεν πιστεύω πως πρέπει να επικεντρωθούμε σε κάτι τέτοιο. Δεν μας βοηθάει. Πρέπει να εστιάσουμε μόνο στους εαυτούς μας. Από ένα σημείο και μετά απλά το συνηθίζεις και προχωράς. Δεν μου αρέσει να δίνω σημασία στο τι λένε για εμάς».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Μεξικού και της ποινής της Red Bull για το cost cap.

Επιπλέον ο Μονεγάσκος τόνισε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργεί η Ferrari για να επιστρέψει στην κορυφή.

«Δεν πρέπει να μας απασχολεί το τι λένε τρίτοι. Όταν κάτι πάει λάθος, ο κόσμος μας ασκεί κριτική, πολλές φορές δίχως λόγο. Η Formula 1 είναι ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο σπορ και είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις το τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί, εκτός αν είσαι μέρος της. Γι’ αυτό δεν πρέπει να μας τρελαίνει η κατάσταση αυτή. Πρέπει στο εσωτερικό της ομάδας να είμαστε ειλικρινής μεταξύ μας και να χτίσουμε το μέλλον μας».

Για τον Leclerc, ο στόχος για το 2023 έπειτα από ένα κακό 2022 είναι να κερδίσει τον τίτλο στο πρωτάθλημα οδηγών. Ο μόνος φετινός στόχος που έχει απομείνει στο ιταλικό στρατόπεδο είναι να εξασφαλίσει τη 2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, με τη διαφορά της από τη Mercedes να είναι 40 βαθμοί

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles