spot_img

Dorna: Θέλουμε να γίνουν όλοι οι αγώνες του MotoGP

Η σεζόν του MotoGP έχει αλλάξει δραματικά, με τις επιπτώσεις που έχει φέρει η έξαρση του Covid-19 να φέρνει αλλαγές στο πρόγραμμα και η χρονιά φαίνεται πως θα ξεκινήσει στις Η.Π.Α.

Το 2020 δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο, καθώς όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το GP του Κατάρ που ήταν προγραμματισμένο για το ερχόμενο σαββατοκύριακο ακυρώθηκε, ενώ ο δεύτερος αγώνας στη Ταϊλάνδη αναβλήθηκε. Το Κατάρ έχει ανακοινώσει μέτρα ασφαλείας και θέτει σε καραντίνα 14 ημερών τους ταξιδιώτες από Ιταλία, με τις περισσότερες ομάδες να μην μπορούν να παραβρεθούν στη πίστα. Από την άλλη, η Ταϊλάνδη αποφάσισε να σταματήσει τα αθλητικά γεγονότα ως προληπτικό μέτρο.

Ο στόχος τώρα είναι να αρχίσει η σεζόν στο Τέξας, όμως εκεί πέρα υπάρχουν επίσης αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τους ταξιδιώτες και πρέπει άμεσα να ληφθούν ανάλογες αποφάσεις.

Ο Carmelo Ezpaleta τώρα μιλάει για την κατάσταση που επικρατεί και ευελπιστεί πως θα ξεκινήσει σύντομα η σεζόν.

Θέλουμε να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα στο Τέξας. Η Ταϊλάνδη είναι πιθανό να αντικαταστήσει την Aragon στο πρόγραμμα, αλλά αυτό πρέπει να το συζητήσουμε με την πίστα. Ήμασταν συνεχώς σε επαφή με τη κυβέρνηση του Κατάρ για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Και μετά, μέσα στο τριήμερο, η κατάσταση άλλαξε σε μεγάλο βαθμό. Το Σάββατο και την Κυριακή δεν υπήρχε θέμα, αλλά αργά την Κυριακή μας ενημέρωσαν ότι λόγω της κατάστασης στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο, όλοι οι Ιταλοί και όσοι ταξιδεύουν από Ιταλία ήθελαν να είναι σίγουροι ότι δεν ήταν στη χώρα τις τελευταίες 14 ημέρες. Δεν είναι ότι τους απαγορεύεται η είσοδος, αλλά όσοι ήταν στην Ιταλία τις τελευταίες 14 ημέρες, μας ενημέρωσαν ότι θα ήταν σε καραντίνα στο Κατάρ για 14 ημέρες. Προφανώς αυτό δεν μπορούσε να γίνει και γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε τον Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας.

Με τις αρχές της Ταϊλάνδης μιλούσαμε όλο το τριήμερο και νωρίς το πρωί της Δευτέρας μας ενημέρωσαν ότι θα γίνει ένα συμβούλιο για να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Δεν έχει σχέση με Ιταλούς αλλά ήθελαν να ακυρώσουν μεγάλες διοργανώσεις που μαζεύουν πολύ κόσμο. Είναι διαφορετική η κατάσταση απ’ ότι στο Κατάρ. Έτσι αποφασίσαμε να το αναβάλλουμε και να προσπαθήσουμε να το βάλουμε προς το τέλος της σεζόν. Το φετινό πρωτάθλημα MotoGP είναι απολύτως βέβαιο ότι θα διεξαχθεί. Παρακολουθούμε την κατάσταση, η οποία αλλάζει ημέρα με την ημέρα, αλλά η θέλησή μας είναι να γίνουν όλοι οι αγώνες της φετινής χρονιάς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles