spot_img

Δύο Όσκαρ κατέκτησε η ταινία Ford vs Ferrari

Η ταινία Ford vs Ferrari, η πρώτη με θέμα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό που ήταν υποψήφια για το χρυσό αγαλματίδιο, είχε τεράστια επιτυχία στην τελετή των Όσκαρ του 2020.

Η 92η εκδήλωση των Βραβείων Όσκαρ στη Πόλη των Αγγέλων, έμελλε να είναι άκρως σημαντική για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η ταινία Ford vs Ferrari, ή Le Mans 66 ανάλογα τη χώρα, προτάθηκε σε τέσσερις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου της Καλύτερης Ταινίας. Αυτή ήταν η πρώτη ταινία με θέμα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό που ήταν υποψήφια για Όσκαρ και τι καλύτερη ιστορία από την επική μάχη της Ford με τη Ferrari στον μεγαλύτερο αγώνα που είναι οι 24H του Le Mans.

Η ταινία με πρωταγωνιστές του Matt Damon και Christian Bale κατέκτησε δύο Όσκαρ. Η πρώτη κατηγορία ήταν για το Sound Editing, στο οποίο έγινε εξαιρετική δουλειά από τον Donald Sylvester, ενώ η δεύτερη κατηγορία ήταν το Film Editing, χάρη στους Michael McCusker και Andrew Buckland. Μάλιστα κέρδισαν αντιπάλους όπως το “Joker”, το “1917” και το “Parasite”, το οποίο αναδείχθηκε η καλύτερη ταινία στα Όσκαρ, μαζί με το βραβείο Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και Πρωτότυπου Σεναρίου.

Η είδηση αυτή είναι άκρως θετική για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ελπίζουμε τα δύο αυτά βραβεία να ενθαρρύνουν περισσότερους δημιουργούς να μεταφέρουν τους αγώνες στη μεγάλη οθόνη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ford vs Ferrari

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles