spot_img

e-Prix Νέας Υόρκης R1&2: Διπλή κυριαρχία από τον Bird

Ο Sam Bird ήταν φανταστικός στο e-Prix στη Νέα Υόρκη, παίρνοντας δύο νίκες σε δύο αγώνες κάνοντας το απόλυτο.

Στον πρώτο αγώνα, ο Βρετανός κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Jean-Eric Vergne, μετά από ένα Safety Car που βγήκε στους τελευταίους γύρους. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε η έτερη Techeetah του Stephane Sarrazin.

O Bird ήταν εντυπωσιακός και προσπέρναγε όποιον έβλεπε μπροστά του στον αγώνα, παρά το γεγονός πως είχε κολλήσει στις αρχές πίσω από τον Abt.

Μετά τα pit-stop για αλλαγή μονοθεσίων, ο Βρετανός δεν είχε αντίπαλο και παρά το SC, πήρε τη νίκη στον πρώτο e-Prix στη Νέα Υόρκη.

Την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι di Grassi, Duval, Turvey, Gasly, Prost, Frijns & Carroll.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Bird ξεκίνησε από την pole position, όμως έχασε την 1η θέση από τον Rosenqvist. Όμως στη συνέχεια κατάφερε να ανέβει και πάλι στην 1η θέση και έκτοτε δεν απειλήθηκε.

Η Full Course Yellow έκανε την εμφάνισή της στο μέσον του αγώνα, όπου πολλοί μπήκαν για αλλαγή μονοθεσίου. Οι δύο Mahindra πίσω του έκαναν νωρίς pit-stop, αλλά δεν έπιασε το ρίσκο.

Έτσι, ο Bird πήγε άνετα μέχρι το τέλος και κέρδισε και τον δεύτερο αγώνα στη Νέα Υόρκη και έκανε το απόλυτο. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Felix Rosenqvist, ο οποίος άλλαζε θέσεις με τον teammate του μέχρι τον τελευταίο γύρο, όμως πήρε ένα πολύ σημαντικό βάθρο. Το βάθρο, ολοκλήρωσε ο Nick Heidfeld, κάνοντας το 2-3 για την Mahindra.

Όμως, ο τερματισμός ήταν επεισοδιακός. Ο Gasly, είχε φτάσει τους Rosenqvist και Heidfeld, αλλά στην έξοδο της τελευταίας στροφής στον τελευταίο γύρο, χτύπησε στον τοίχο. Από τη σύγκρουση, έσπασε η εμπρός δεξιά ανάρτηση, όμως συνέχισε για να τερματίσει 4ος, χτυπόντας ξανά στον τοίχο.

Μερικά ακόμα μονοθέσια έμειναν από ενέργεια στο τέλος του αγώνα και την 10άδα συμπλήρωσαν οι di Grassi, Prost, Dillmann, Vergne, Frinjs & d’Ambrosio.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles