spot_img

Εφιαλτική η φετινή σεζόν του Sainz

Ο οδηγός της Scuderia Ferrari, Carlos Sainz, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στη φετινή χρονιά της Formula 1, χαρακτηρίζοντάς την ως «εφιαλτική» παρά τις προσωπικές του επιτυχίες.

Το 2022 είναι μία χρονιά στη Formula 1 στην οποία ο Carlos Sainz βρέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε μονοθέσιο που ήταν ικανό να πρωταγωνιστήσει. Ο Ισπανός οδηγός της Scuderia Ferrari κατάφερε να πάρει δύο pole position στα GP Μ. Βρετανίας και ΗΠΑ, ενώ εκκίνησε πρώτος και στο GP Βελγίου μετά την ποινή του Max Verstappen. Παράλληλα, πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη Formula 1 στον αγώνα στην πίστα του Silverstone στην εκκίνηση νούμερο 150 στην καριέρα του.

Από την άλλη πλευρά, δεν έλειψαν και οι αρνητικές στιγμές στη φετινή σεζόν για τον Carlos Sainz. Ο Ισπανός μετρά 6 εγκαταλείψεις, με την τελευταία να έρχεται στο GP ΗΠΑ, όταν τον χτύπησε στη στροφή 1 ο οδηγός της Mercedes-AMG, George Russell. Ο ίδιος σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα motorsport.com περιέγραψε την πορεία του στη διάρκεια της φετινής σεζόν, κάνοντας μία αρχική αναφορά στο χρόνο που έχασε μέχρι να προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες της F1-75.

«Γνωρίζω να οδηγώ, αυτό είναι κάτι που γίνεται αυτόματα, δε σκέφτομαι πλέον τον τρόπο οδήγησής μου. Τώρα που βρίσκομαι σε ένα επίπεδο που θα έπρεπε να είμαι από την αρχή της χρονιάς, οι χρόνοι έρχονται πολύ πιο εύκολα. Η φετινή σεζόν είναι εφιαλτική, για να πω την αλήθεια, με όλα όσα συνέβησαν. Υπήρχαν όλες αυτές οι εγκαταλείψεις, εγώ ήμουν αργός όταν το μονοθέσιο ήταν γρήγορο, ενώ τώρα είμαι γρήγορος και το μονοθέσιο δεν έχει την ίδια ταχύτητα, όπως νωρίτερα στη σεζόν, τίποτα δε λειτουργεί σωστά! Η χρονιά έχει άσχημη εξέλιξη, το θετικό είναι πως διατηρώ το ηθικό μου ακόμα και σε μία τέτοια σεζόν, η οποία δε θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολη. Συνεχίζω να παλεύω με τους μηχανικούς μου, προσπαθώ να βελτιώνω τους γύρους μου με αυτό το μονοθέσιο. Νομίζω πως θα ήταν πολύ εύκολο να τα παρατήσω και να είναι η χρονιά χαμένη. Πιστεύω, ωστόσο, πως η pole στο Austin (GP ΗΠΑ) και η ταχύτητα που είχα στο Μεξικό είναι θετικό σημάδι».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Μεξικού και της ποινής της Red Bull για το cost cap.

Ο Carlos Sainz έκανε μία πρόχειρη εκτίμηση για την επόμενη σεζόν, έχοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της Ferrari.

«Θα έχουμε μία ακόμα ευκαιρία (να παλέψουμε για το Πρωτάθλημα), θα είναι (το 2023) μία νέα σεζόν, θα έχουμε νέο μονοθέσιο, αλλά και νέους κανονισμούς με το πάτωμα. Πιστεύω πως η ομάδα θα φτιάξει ένα ακόμα πολύ καλό μονοθέσιο, όπως αυτό που είχαμε και φέτος και θα μάθουμε από τα λάθη μας. Θα μάθω κι εγώ ο ίδιος από τα λάθη που έχω κάνει τη φετινή σεζόν και θα είμαστε πιο έτοιμοι να δώσουμε μάχη για τον Τίτλο. Αναμένω, επίσης, μία καλύτερη Mercedes, φαίνεται πως θα βρίσκεται μαζί μας στην κορυφή».

Ο Carlos Sainz βρίσκεται στην 6η θέση του Πρωταθλήματος οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει 212 πόντους, 63 λιγότερους από τον teammate του, Charles Leclerc.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles