spot_img

O Hamilton έγινε επίτιμος πολίτης της Βραζιλίας

Ο Lewis Hamilton δέχθηκε τη μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσε να απονεμηθεί σε κάτοικο εκτός Βραζιλίας, μιας και είναι πλέον επίσημα επίτιμος πολίτης της.

Το Grand Prix Βραζιλίας ανέκαθεν είχε ιδιαίτερη σημασία για το Lewis Hamilton. Το 2021 ο Βρετανός πραγματοποίησε μία από τις συγκλονιστικές νίκες της καριέρας του στην στη πίστα του Σάο Παόλο. Έχοντας ποινή εκκίνησε από την 10η θέση και κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, όπου και αποθεώθηκε από τους χιλιάδες θεατές στις κερκίδες. Ο Hamilton έχει πετύχει τρεις νίκες συνολικά στο Autódromo José Carlos Pace το 2016, 2018 και το 2021.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη πρωτεύουσα της Βραζιλίας, Μπραζίλια, ο Hamilton έγινε επίτιμος πολίτης της χώρας. Η συγκλονιστική νίκη στο περσινό Grand Prix Βραζιλίας και η αγάπη του για τη Βραζιλία, ώθησε τον Γερουσιαστή, Andre Figueredo, να προτείνει την τιμητική αυτή διάκριση η οποία πέρασε μετά από σχετική ψηφοφορία νωρίτερα μέσα στο 2022.

Ο Hamilton γεμάτος συγκίνηση, αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό αυτό γεγονός της ζωής του, κάτι που είναι δίχως αμφιβολία μία τεράστια διάκριση.

«Νιώθω ότι είμαι ένας από εσάς. Έχω τόσες πολλές απίστευτες αναμνήσεις στην Βραζιλία και ειδικά το 2021. Γνωρίζοντας πως ο λαός της Βραζιλίας είναι εκεί για να ζητωκραυγάσουν για εμένα είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές στη ζωή μου. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί και προχωράμε μπροστά».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Μεξικού και της ποινής της Red Bull για το cost cap.

Το Grand Prix Βραζιλίας του 2008 είναι φυσικά αυτό που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν κατάφερε να κλειδώσει τον παρθενικό τίτλο της καριέρας του και έγινε ο νεαρότερος οδηγός έως τότε που κατακτά τίτλο στην Formula 1. Επιπλέον, ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ανέκαθεν έτρεφε πολύ μεγάλη αγάπη για την χώρα που γέννησε το είδωλό του Ayrton Senna.

Θα καταφέρει ο Hamilton να πετύχει την πρώτη του νίκη στην σεζόν αυτό το αγωνιστικό τριήμερο;

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles