spot_img

Έγινε της Suzuka στο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

Η Κατηγορία Pro-Am επισκέφτηκε την πίστα της Suzuka για το GP Ιαπωνίας στο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1, όπου το δράμα κυριάρχησε και πάλι.

Ο τέταρτος αγώνας της σεζόν έμελλε να είναι πέρα για πέρα συναρπαστικός. Από τις κατατακτήριες δοκιμές όπου είχαμε νέο poleman. O Δημήτρης Ακρίβος ήταν εξαιρετικός και με έναν ταχύτατο χρόνο πήρε την πρώτη του pole position σπάζοντας το υπάρχον σερί. Στον αγώνα όμως τα πράγματα άλλαξαν, όταν είχε επαφή με μια Renault και εγκατέλειψε έπειτα από πρόσκρουση στον τοίχο.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 26 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Αυτό το συμβάν εκμεταλλεύτηκε ο Πάνος Καραφουλίδης, ο οποίος πήρε ακόμα μια νίκη στην Κατηγορία. Ξεκινώντας με τη διαφορετική στρατηγική, ήταν στην 5η θέση στην εκκίνηση, για πρώτη φορά στη σεζόν. Με τη medium γόμα να είναι η κυρίαρχη, έμεινε μπροστά, εκμεταλλεύτηκε τις ατυχίες των αντιπάλων του και πήρε την τρίτη νίκη σε τέσσερις αγώνες. Στην 2η θέση με ένα φοβερό αποτέλεσμα βρέθηκε ο Γιώργος Τοϊγκούνης. Ο οδηγός της Alfa Romeo έκανε εκπληκτική εκκίνηση και από τέταρτος βρέθηκε στην κορυφή μετά τον πρώτο γύρο. Όμως η στρατηγική και η κίνηση δεν του επέτρεψαν να παλέψει για τη νίκη, όμως πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα του στη σεζόν.

Μεγάλος Χορηγός του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1: Δημητρίου Μεταφορική

Το βάθρο έκλεισε ο Χρήστος Παπαχρήστος. Ο οδηγός της Mercedes είχε έναν εξαιρετικό και σταθερό αγώνα και πανηγύρισε επίσης το πρώτο του βάθρο στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Δημήτρης Σχορτανίτης, ο οποίος έκανε εξαιρετική ανάκαμψη από την 15η θέση. Ο οδηγός της Racing Point ήταν σταθερός και στο τέλος από τους γρηγορότερους οδηγούς στην πίστα. Την πρώτη 5άδα έκλεισε ο Άγγελος Παπαγεωργίου με την Ferrari, κάνοντας ακόμα έναν σταθερό και πολύ δυνατό αγώνα.

Στην 6η θέση τερμάτισε ο Γιώργος Σκοδριάνος, ο οποίος και πάλι έκανε εξαιρετικό αγώνα ανάκαμψης με την Renault. Πίσω του ακολούθησε ο Θάνος Χουσίδης, ο οποίος είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στον 8ο γύρο με τον Κώστα Κατσικά. Από την σύγκρουση όμως δεν εγκατέλειψε και έσωσε όσους βαθμούς μπορούσε. Στην 9η θέση ολοκλήρωσε ο Σπύρος Σεβαστός με την Red Bull, ενώ την 10άδα έκλεισε ο Ανδρέας Καρίπης, εκκινώντας από την 18η θέση.

Ακολούθησε στην 11η ο Θοδωρής Θεοδώρου, ο οποίος είδε ποινή χρόνου να τον αποτρέπει να πάρει βαθμούς. Πίσω του ακολούθησαν οι Βενιαμίν Αϊβαζίδης με την Williams, o Στέφανος Βουγιατζής με την Haas, o Λάζαρος Κιρίτσης με την Renault, o Μαρίνος Κατσαμπούμης με την McLaren και ο Ρένος Δημητρίου με την Alpha Tauri.

Χορηγός Ελληνικού Πρωταθλήματος F1: Οικογένεια Καραντζιά

Από τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Γιώργος Δαχρετζής, Δημήτρης Καραντζιάς, Δημήτρης Ακρίβος και Κώστας Κατσικάς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το Ελληνικό Πρωτάθλημα ταξιδεύει πάλι στις ΗΠΑ με την κατηγορία της Pro-Am για τον πέμπτο αγώνα της σεζόν, στις 31 Μαρτίου. Η Κατηγορία της Pro επιστρέφει την Κυριακή 4 Απριλίου, με το νυχτερινό GP Μονακό.

Δείτε το εντυπωσιακό GP Ιαπωνίας της Κατηγορίας Pro-Am στο παρακάτω link.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles