spot_img

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Rovanpera κέρδισε την υπερειδική

Ο Kalle Rovanpera της Toyota Gazoo Racing ήταν ο πρωταγωνιστής στην υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις για το 2023. 

To ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2023, ο 10ος αγώνας του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη. Μετά την πανηγυρική εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τα πληρώματα κατευθύνθηκαν προς την Πλατεία Νερού, όπου πραγματοποιήθηκε η Υπερειδική Διαδρομή, με την οποία ξεκίνησε το αγωνιστικό μέρος του εθνικού μας αγώνα.

Στη μήκους 1.480 μέτρων διαδρομή, ο Κάλε Ροβάνπερα με το Toyota GR Yaris Rally1 ήταν εκείνος που επικράτησε, έστω και για 3 δέκατα του δευτερολέπτου από τον δεύτερο. Ο νεαρός Φινλανδός πρωταθλητής έκανε δήλωση προθέσεων με αυτήν του την επίδοση, δείχνοντας ότι θα κυνηγήσει τη νίκη στην Ελλάδα.

Το δεύτερο χρόνο στην Υπερειδική σημείωσε ο θεαματικός Εσπαπέκα Λάπι με το Hyundai i20 N Rally1. Ο Φινλανδός βρισκόταν στην κορυφή για αρκετή ώρα, μέχρι να του πάρει την πρωτιά ο Ροβάνπερα, που έτρεξε τελευταίος στη σειρά. Τον ακολούθησαν τα άλλα δύο i20 N Rally1 που τρέχουν στον αγώνα, με τους Τιερί Νεβίλ στην 3η θέση και τον Ντάνι Σόρντο στην 4η.

Ο Οτ Τάνακ οδηγούσε το πρώτο Ford Puma Rally1 της M-Sport που συναντάμε στην κατάταξη, παίρνοντας την 5η θέση, μπροστά από τα δύο Toyota Yaris των Σεμπαστιάν Οζιέ και Τακαμότο Κατσούτα. Ο Πιέρ-Λουί Λουμπέ με το Ford Puma της M-Sport ήταν 8ος.

Ακούστε την εκπομπή/podcast Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

Τα γρηγορότερα πληρώματα της WRC2 κατηγορίας έκλεισαν την πρώτη 10άδα, με τον Αντρέας Μίκελσεν στην 9η θέση και τον Νικολάι Γκριάζιν στη 10η, αμφότεροι με Skoda Fabia RS Rally2. Ο Λάμπρος Αθανασούλας σημείωσε τον 25ο χρόνο στην Υπερειδική και ήταν ο ταχύτερος Έλληνας.

Η πραγματική δράση στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ξεκινάει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου με τις πρωινές ειδικές διαδρομές γύρω από το Λουτράκι. Η πρώτη ΕΔ της ημέρας, το Λουτράκι 1, ξεκινά στις 08:23 ώρα Ελλάδας και φυσικά μέσα από το LIVE του Gazzetta θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την εξέλιξή της.

Αποτελέσματα Ράλλυ Ακρόπολις Υπερειδική

 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles