spot_img

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Το πρόγραμμα του εθνικού μας αγώνα

To ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του εθνικού μας αγώνα.

Η σεζόν του WRC συνεχίζεται αυτό το τετραήμερο, με τη διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, έναν ιστορικό θεσμό. Πρόκειται για το δέκατο γύρο του Πρωταθλήματος, ο οποίος φέτος διαδέχεται το Rally Βελγίου. Το Rally Acropolis διεξαγόταν από το 1950, ενώ η πρώτη φορά που συμμετείχε στο πρόγραμμα ήταν το 1973, όταν ξεκίνησε επισήμως το WRC. Η διεξαγωγή του συνεχιζόταν, με ορισμένες εξαιρέσεις, μέχρι το 2013, ακολούθησε απουσία από το πρόγραμμα του WRC μέχρι το 2020, ενώ επέστρεψε το 2021, με τον Kalle Rovanpera με Toyota να είναι ο νικητής.

Το Rally Acropolis διεξάγεται στους χωμάτινους δρόμους στα βουνά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας. Εκτός από τη φύση των διαδρομών, η ζέστη που επικρατεί στην περίοδο διεξαγωγής του το κάνει έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες για τα πληρώματα του WRC, αλλά και μικρότερων κατηγοριών. Σε όλη την ιστορία του, το Rally Acropolis έχει διαδρομές στην Στερεά Ελλάδα, κοντά στο βουνό του Ολύμπου, την Αττική, ακόμα και στην Πελοπόννησο. Η πιο φημισμένη του ειδική είναι η λεγόμενη «Ταρζάν», η οποία μάλιστα θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη τη φετινή χρονιά.

Ακούστε την εκπομπή μας Slipstream για τη Formula 1.

Στον τομέα των στατιστικών, ο οδηγός με τις περισσότερες επιτυχίες στο Rally Acropolis είναι ο Colin McRae, ο οποίος έχει κερδίσει 5 φορές. Ακολουθούν με 3 νίκες οι Walter Röhrl, Miki Biasion, Carlos Sainz και Sébastien Loeb. Στους κατασκευαστές, η Ford έχει κερδίσει το Rally Acropolis 13 φορές, η Lancia έπεται με 6 νίκες, η Subaru έχει 5, ενώ η Citroen μετρά 4 νίκες.

Το πρόγραμμα του Rally Acropolis ξεκινά την Πέμπτη το βράδυ, με την υπερειδική στο ΟΑΚΑ. Την Παρασκευή διεξάγονται 6 ειδικές με τις ονομασίες «Λουτράκι» (2 ειδικές), «Χαρβάτι», «Δάφνη» και «Λειβαδιά». Το Σαββάτο υπάρχουν άλλες 6 ειδικές σε 3 τοποθεσίες, οι οποίες έχουν την ίδια σειρά διεξαγωγής στο πρωινό και απογευματινό σκέλος. Εκτός της φημισμένης ειδικής «Ταρζάν», οι άλλες ειδικές του Σαββάτου έχουν τις ονομασίες «Πύργος» και «Περιβόλι». Το πρόγραμμα του Rally Acropolis ολοκληρώνεται την Κυριακή, με τι διπλή διεξαγωγή ειδικών διαδρομών στο «Ελευθεροχώρι», ενώ ανάμεσα σε αυτές υπάρχει η ειδική «Ελάτια-Ρεγκίνι». Η τελευταία ειδική στο «Ελευθεροχώρι» θα αποτελέσει την Power Stage και κλείνει το πρόγραμμα του φετινού Rally.

Πρόγραμμα ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles