spot_img

«Κατέρρευσε» η συμφωνία Red Bull και Porsche;

Η πιθανή συμφωνία ανάμεσα στη Red Bull Racing και την Porsche φημολογείται πως έχει «χαλάσει», καθώς οι δύο μεριές αδυνατούν να βρουν τη χρυσή τομή στις διαπραγματεύσεις τους.

Η συνεργασία ανάμεσα στη Red Bull Racing και την Porsche θεωρούταν δεδομένη εδώ και πολλούς μήνες και το μόνο που απέμενε ήταν η επίσημη ανακοίνωση. Μέσα στο καλοκαίρι, μάλιστα, είχαν διαρρεύσει και ορισμένα έγγραφα, τα οποία περιείχαν λεπτομέρειες της συμφωνίας των δύο πλευρών. Για την ακρίβεια, υπήρχε η φημολογία πως η Porsche θα αγόραζε το 50% της αυστριακής ομάδας που συμμετέχει αυτή τη στιγμή στο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Φαίνεται, όμως, πως οι διαπραγματεύσεις βρήκαν κάποια εμπόδια και αυτή τη στιγμή η μεταξύ τους συμφωνία θεωρείται πως έχει ναυαγήσει οριστικά. Την περασμένη Παρασκευή ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, δήλωσε πως η συμφωνία των δύο πλευρών θα επιτευχθεί μόνο υπό τους όρους της αυστριακής ομάδας, κάτι που μάλλον δε συνέβη. Το «ναυάγιο» των συζητήσεων μεταξύ της Red Bull Racing και της Porsche το αναφέρει το f1-insider.com.

«Είχε να κάνει με τον αριθμό των μετοχών και της εξουσίας που συνδυάζονται με αυτές, καθώς επίσης και την τιμή τους. Η Porsche ήθελε να έχει τον έλεγχο, όμως η Red Bull δεν ήθελε να παραχωρήσει τη δύναμη της λήψης αποφάσεων. Επιπλέον, η αξία της ομάδας έχει αυξηθεί από τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν περισσότερο από ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με κύκλους της Red Bull».

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του αγώνα στην Ολλανδία. Βρείτε το link με ένα κλικ εδώ.

Στην ιστοσελίδα f1-insider αναφέρθηκαν και λεπτομέρειες της φημολογούμενης συμφωνίας, η οποία απομακρύνεται.

Το πλάνο ήταν να πάρει (η Porsche) το 50% του εργοστασίου σασί της Red Bull-Technology και να συνεργαστεί με το Red Bull High Performance Powertrains. Αυτό, με τη σειρά του, θα κατασκεύαζε τις μονάδες ισχύος της Porsche από το 2026. Επιπλέον, η Porsche είχε κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα «F1nally».

Οι δύο πλευρές (Red Bull Racing και Porsche) φέρεται να δυσαρεστήθηκαν με την πρόωρη ανακοίνωση της Audi πως θα εισέλθει στη Formula 1 το 2026. Για την ακρίβεια, ο Πρόεδρος της Audi, Markus Duesmann, προκάλεσε σύγχυση, αλλά και εκνευρισμό, στις τάξεις τόσο της Porsche, όσο και της Volkswagen, με το χρονικό σημείο της επισημοποίησης των σχεδίων της πρώτης. Ο λόγος ήταν πως η Porsche δεν είχε ακόμα έρθει σε οριστική συμφωνία με τη Red Bull Racing. Μεταξύ άλλων, φέρεται να δήλωσε και ο Σύμβουλος της αυστριακής ομάδας σε θέματα Formula 1, Dr. Helmut Marko, πως δε θα γίνει μέτοχος της Red Bull Racing η Porsche.

Η γερμανική εταιρία δεν είναι σίγουρο ακόμα αν θα αναζητήσει άλλον τρόπο για να μπει στη Formula 1. Η ιστοσελίδα F1-insider, πάντως, αναφέρει το ενδεχόμενο της McLaren. Υπενθύμισε, επίσης, την παλαιότερη συνεργασία του επικεφαλής της ομάδας, Andreas Seidl, με την Porsche στο αγωνιστικό πρόγραμμα LMP1-Hybrid στο WEC.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του αγώνα στο Βέλγιο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles