spot_img

Honda: «Είμαστε περήφανοι για όσα καταφέραμε στην F1»

Ο τεχνικός σύμβουλος της Honda, Toyoharu Tanabe, δήλωσε πως υπάρχει μια λύπη σχετικά με την αποχώρηση από την F1. Παρόλ’ αυτά, όσοι ενεπλάκησαν στο project μπορούν να αισθάνονται περήφανοι για ό,τι πέτυχε η φίρμα με τη Red Bull και την AlphaTauri.

Η Honda επέστρεψε στην F1 το 2015 με την McLaren και ήρθε αντιμέτωπη με πάρα πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα την λύση της συνεργασίας τους. Ακολούθησε μια “δοκιμαστική” σεζόν με την Toro Rosso το 2018, με την Red Bull να αλλάζει με τη σειρά της σε κινητήρες Honda την αμέσως επόμενη χρονιά.

Συνολικά, στα πλαίσια της συνεργασίας τους με την Honda, οι Toro Rosso/AlphaTauri και Red Bull σημείωσαν 5 νίκες και άλλες 12 παρουσίες στο βάθρο. Παρά την σταδιακή αύξηση των καλών αποτελεσμάτων, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την F1 στο τέλος του 2021. Ωστόσο, θα εξακολουθήσουν να παλεύουν για νίκες μέχρι το τέλος του κύκλου τους στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ.

Διαβάστε επίσης: Έκτακτο Κρούσμα κορωνοϊού στην Mercedes

Ο Toyoharu Tanabe μίλησε επίσης και για τις προσδοκίες του ενόψει του GP Eifel, στην πίστα του Nurburgring.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στο πρότζεκτ κινητήρων της Honda είναι αρκετά δυσαρεστημένοι που σύντομα θα αποχωρήσουμε από την F1. Κάναμε μια εξαιρετική συνεργασία με την Red Bull και την AlphaTauri, και είμαι περήφανος για όσα καταφέραμε. Για την ώρα, συνεχίζουμε να δουλεύουμε το ίδιο εντατικά. Θα δώσουμε τα μέγιστα, ώστε να σημειώσουμε περισσότερες νίκες και καλά αποτελέσματα και με τις δυο ομάδες. Περιμένουμε κακό καιρό στο Nurburgring και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μέχρι στιγμής, οι προγνώσεις δείχνουν πως ο αγώνας θα είναι ο πιο κρύος της σεζόν. Η F1 δεν έχει αγωνιστεί στο “Ring” από το 2013, επομένως θα είναι η πρώτη εμφάνιση των υβριδικών κινητήρων στην πίστα αυτή. Κάναμε εντατικές προετοιμασίες μέσω των προσομοιωτών, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να αξιοποιήσουμε πλήρως την Παρασκευή και να συλλέξουμε δεδομένα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles