spot_img

Ελληνικό Πρωτάθλημα F1: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας

Μάχες, συγκρούσεις, ποινές και δύο αυτοκίνητα ασφαλείας για κερασάκι στη τούρτα, ήταν τα στοιχεία του πρώτου αγώνα της σεζόν για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

H πίστα του Albert Park της Μελβούρνης φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1, με 20 οδηγούς να μπαίνουν στη μάχη για τη νίκη, σε ένα ταξίδι στο άγνωστο. Η προπόνηση απέδωσε καρπούς για τη πλειοψηφία των αγωνιζόμενων, με τους πιο ικανούς να ξεχωρίζουν, ενώ η βελτίωση ορισμένων ήταν εμφανής και ικανοποιητική. Μόλις στον πρώτο γύρο είδαμε την εμφάνιση του Safety Car μετά από συγκρούσεις στο πίσω μέρος του grid, ενώ το είδαμε να εμφανίζεται για δεύτερη φορά στον 23ο γύρο.

Νικητής ήταν ο Νίκος Σηφάκης με την Red Bull, παίρνοντας και τον έναν επιπλέον βαθμό για τον ταχύτερο γύρο. Ξεκινώντας από την 6η θέση μετά από ποινή στις κατατακτήριες δοκιμές, είχε τη στρατηγική, έκανε το καθοριστικό προσπέρασμα και έγινε ο πρώτος νικητής του πρωταθλήματος, δείχνοντας τον δρόμο. Ο Κώστας Αναστασάκης τερμάτισε στην 2η θέση με την Mercedes, εκμεταλλευόμενος την ποινή του Γιώργου Σταματόπουλου με την McLaren, παίρνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ο Σταματόπουλος από τη μεριά του είχε και pit-stop για αλλαγή αεροτομής, όμως οι ποινές χρόνου για παραβίαση ορίων της πίστας του κόστισαν μία θέση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Γιώργος Ρέα τερμάτισε στην 4η θέση με τη δεύτερη Mercedes κάνοντας έναν πολύ σταθερό αγώνα, ενώ την πρώτη 5άδα έκλεισε ο Παναγιώτης Μπούρχας με την Renault, έχοντας ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό. Ο Παναγιώτης Βλαχόπουλος πήρε το μέγιστο με την 6η θέση, μπροστά από τον Γιώργο Σκοδριάνο, ενώ ο Σάκης Ζαφειρόπουλος που άλλαξε εμπρός αεροτομή στους τελευταίους γύρους πήρε την 8η θέση.

Ο Δημήτρης Καραφουλίδης ήταν ο πρώτος οδηγός που έμεινε έναν γύρο πίσω στην 9η θέση, ενώ την 10άδα έκλεισε ο Αλέξανδρος Μεταξάκης με την Alfa Romeo, ο οποίος είχε ανέβει μέχρι και την 3η θέση στα πρώτα στάδια του αγώνα. Από εκεί και πέρα ακολούθησαν οι Γιώργος Παρασκευάς, Σπύρος Γιαννιτσέλης, Μαρίνος Κατσαμπούμης, Γιάννης Γερανίου, Δημήτρης Καραντζιάς, Ανδρέας Αναγνωστόπουλος και ο Γιάννης Ψαρρός. Από τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Αλέξανδρος Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Διαμαντής, ενώ ο Κοσμάς Μπάλλας δεν κατάφερε να ξεκινήσει.

Δείτε τον αγώνα στο παρακάτω link.

Βαθμολογία Οδηγών

Το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 είναι μια πρωτοβουλία του Automotonews.gr και του F1racingnews.gr 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles