spot_img

ELMS: Συνέχεια στο Red Bull Ring για Λασκαράτο

Ο Ανδρέας Λασκαράτος συνεχίζει το ταξίδι του στο πρωτάθλημα του ELMS για το 2021, με τον δεύτερο σταθμό της σεζόν να αποτελεί το Red Bull Ring.

Μετά την αρένα της Βαρκελώνης όπου το βαμμένο στα χρώματα του «Visit Greece» πρωτότυπο της 1AIM Villorba Corse κατέλαβε την 4η θέση στην κατηγορία LMP3, η προσοχή στρέφεται επί Αυστριακού εδάφους και συγκεκριμένα στην πίστα του Red Bull Ring. Ένα πεδίο μάχης άγνωστο για τον Έλληνα οδηγό.

Δεν έχω τρέξει ξανά στην πίστα του Spielberg αλλά ήδη, από τις πρώτες δοκιμές, μπορώ να πω ότι μου αρέσει πολύ. Ενώ δεν φαίνεται ιδιαίτερα τεχνική, έχει κάποια πολύ απαιτητικά κομμάτια. Υπάρχουν τρεις μεγάλες ευθείες τις οποίες διαδέχονται πολύ αργές στροφές, ενώ υπάρχουν και τέσσερις καμπές πολύ υψηλής ταχύτητας. Επομένως, η εύρεση του ιδανικού set-up αποτελεί σπαζοκεφαλιά.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, με την ανάλυση του GP Ισπανίας.

Ενόψει της τετράωρης δοκιμασίας της Κυριακής, ο Ανδρέας προετοιμάστηκε δουλεύοντας εντατικά στον προσομοιωτή. Παράλληλα, πραγματοποίησε μαζί με την ομάδα του εκτενή ανάλυση των δεδομένων από την πρεμιέρα αλλά και δεδομένων από παλαιότερους αγώνες στο Red Bull Ring (η τελευταία επίσκεψη του ELMS στο οροπέδιο του Spielberg, ήταν το 2018).

Στο grid θα παραταχθούν 41 αυτοκίνητα, με τα πληρώματα να εκπροσωπούν 29 έθνη. Σε ό,τι αφορά στην 1AIM Villorba Corse, ο Λασκαράτος μοιράζεται χρέη οδηγού του Ligier JS P320-Nissan #18 με τους Alessandro Bressan και Damiano Fioravanti. Αποτελούν μία εκ των 16 συμμετοχών στην κατηγορία LMP3. Ποιες είναι όμως οι προσδοκίες του Έλληνα οδηγού;

Οι πρώτοι 15 βρισκόμαστε στο ίδιο δευτερόλεπτο, άρα εκτιμώ πως θα είναι ένας αρκετά δύσκολος αγώνας. Στοχεύουμε σε μία θέση στη πεντάδα.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου:
Σάββατο 15/5 – 11:00 ώρα Ελλάδος – Ελεύθερες Δοκιμές
Σάββατο 15/5 – 15:10 ώρα Ελλάδος – Κατατακτήριες Δοκιμές LMP3
Κυριακή 16/5 – 12:00 ώρα Ελλάδος – Αγώνας

Οι αγώνες του ELMS προβάλλονται από 54 τηλεοπτικά δίκτυα και ψηφιακές πλατφόρμες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία και Αμερική. Παράλληλα, υπάρχει live κάλυψη όσων συμβαίνουν στην πίστα, τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού (www.europeanlemansseries.com) όσο και στην αντίστοιχη σελίδα στο YouTube

Δείτε τον μεγάλο τελικό του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles