spot_img

Επίσημο: Δεν τρέχει ο Marquez στο Κατάρ

Ο Marc Marquez δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στον εναρκτήριο αγώνα του MotoGP για τη σεζόν του 2021 στο GP Κατάρ.

Ο Ισπανός βρίσκεται στη διαδικασία ανάρρωσης από το τρομακτικό ατύχημα που είχε στο GP Jerez το 2020. Η πτώση αυτή τον οδήγησε σε μια σειρά από χειρουργεία που τον κράτησαν για 9 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 22 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Τις τελευταίες εβδομάδες όμως, η κατάσταση του χεριού του είχε βελτιωθεί. Οι γιατροί έδωσαν το «ΟΚ» ώστε να ξεκινήσει εντατικό πρόγραμμα προπόνησης. Μάλιστα, τις τελευταίες 15 ημέρες ανέβηκε και πάλι σε μοτοσυκλέτα, ενώ πραγματοποίησε δοκιμές στην Πορτογαλία.

To Πρωτάθλημα του MotoGP ξεκινά αυτό το σαββατοκύριακο στο Losail, με το GP Κατάρ. Ο Marquez έπρεπε να πάρει μια απόφαση, ώστε να μάθουν όλοι εάν είναι σε θέση να επιστρέψει στην δράση. Τα πρώτα δείγματα ήταν θετικά, όταν και ο Marquez συμπεριλήφθηκε στη προσωρινή λίστα συμμετοχών για το GP Κατάρ.

Όμως, μετά από συνεννόηση με το ιατρικό επιτελείο, αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα. Λόγω της κατάστασης στο κόκαλο του 8-φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, οι γιατροί δεν θέλησαν να δώσουν άδεια να μπει από τόσο νωρίς στην αγωνιστική δράση.

Ο Marquez σε δηλώσεις του ήταν απογοητευμένος, όμως κατανοεί τη θέση των γιατρών.

Μετά από την τελευταία μας συνομιλία, οι γιατροί με συμβούλεψαν πως το πιο σημαντικό είναι να μην συμμετάσχω στο GP Κατάρ και να συνεχίσω το πρόγραμμα ανάρρωσης που ακολουθούμε τις τελευταίες εβδομάδες. Θα ήθελα πάρα πολύ να συμμετάσχω στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, ώστε να είμαι σε θέση να αναρρώσω και να είμαι σε θέση να επιστρέψω στους αγώνες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η είδηση αυτή φέρνει τον Stefan Bradl στη θέση του Ισπανού για τον πρώτο αγώνα, έχοντας πάρει μέρος και στις δοκιμές. Εάν ο Marquez χάσει αρκετούς αγώνες, τότε η Honda βλέπει ακόμα μια πολύ δύσκολη σεζόν μπροστά της.

Δείτε το GP ΗΠΑ της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles