spot_img

ePrix Γερμανίας R1: Παρθενική νίκη για Rosenqvist

O Felix Rosenqvist ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του πρώτου από τους δύο αγώνες στο Βερολίνο, πραγματοποιώντας έναν εξαιρετικό αγώνα.

Ο Σουηδός οδηγός της Mahindra έκανε τον αγώνα της ζωής του και τα έβαλε στα ίσα με τον διεκδικητή του πρωταθλήματος Lucas di Grassi. O Βραζιλιάνος οδηγός της Audi Abt είχε πάρει την pole position, όμως δεν τη μετουσίωσε σε νίκη.

Κλειδί στην υπόθεση νίκη ήταν η αποφασιστικότητα του Rosenqvist, o οποίος προσπέρασε τον di Grassi πριν την αλλαγή μονοθεσίων και κρατήθηκε μπροστά. Στο δεύτερο μισό, ο Βραζιλιάνος ήταν κολλημένος πίσω του, καθώς ήξερε πως η νίκη ήταν μονόδρομος, όμως δεν μπορούσε να περάσει στην ιδιαίτερη διαδρομή.

Έτσι, με εξαιρετική οδήγηση, δίχως λάθη, ο Rosenqvist πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και πήρε μια πανάξια πρώτη νίκη δική του και της Mahindra. Στην 2η θέση έμεινε ο Lucas di Grassi, ο οποίος γνωρίζει πως η απώλεια της νίκης ίσως κοστίσει στο πρωτάθλημα.

Στην 3η θέση βρέθηκε η έτερη Mahindra του Nick Heidfeld, ο οποίος ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την ινδική ομάδα και την εδραίωσε για τα καλά στη 2η θέση του πρωταθλήματος. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Jose Maria Lopez, ο οποίος έχασε θέσεις στην εκκίνηση ενώ ξεκινούσε 2ος και περιορίστηκε σημαντικά.

Εξαιρετικό αγώνα από τον Sebastien Buemi, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική ανάκαμψη για να ανέβει 5ος από την 14η θέση. Ο Ελβετός, έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια, πέρασε όποιον έβρισκε μπροστά του και εκμεταλλεύτηκε την ποινή 5 δευτερολέπτων του Vergne και ελαχιστοποίησε τη ζημιά στη βαθμολογία.

Την 10άδα έκλεισαν οι Prost, Abt, Bird, Vergne και Engel.

Η δράση συνεχίζεται αύριο Κυριακή 11/6 με τον δεύτερο αγώνα.

Αποτελέσματα πρώτου Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles