spot_img

Έρχεται ο αναβαθμισμένος κινητήρας της Ferrari στο Βέλγιο

Στο ερχόμενο GP Βελγίου ο κινητήρας της Ferrari θα υποδεχθεί την τελευταία αναβάθμισή του, στην ύστατη προσπάθειά της να εξαντλήσει τα περιθώρια που της αναλογούν για το κάθε Πρωτάθλημα.

Η Formula 1 έχει εισάγει νέους κανονισμούς που αφορά την εξέλιξη των μονάδων ισχύος για τη σεζόν του 2022. Η βελτίωση της Μονάδας Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ), του turbo και του MGU-H έχει «παγώσει» μετά τη 1 Μαρτίου, ωστόσο επιτρέπονται αλλαγές σχετικές με την αξιοπιστία και όχι την απόδοση. Τα υπόλοιπα εξαρτήματα της μονάδας ισχύος, δηλαδή το MGU-K, η μπαταρία και η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου μπορούν να τροποποιηθούν μέχρι τη 1 Σεπτεμβρίου, εφόσον αυτό δε συνέβη νωρίτερα στη σεζόν. Το καθεστώς για αυτά είναι ανάλογο με τα παραπάνω (μετά την προθεσμία επιτρέπονται μόνο βελτιώσεις αξιοπιστίας).

Το GP Βελγίου που έρχεται μετά την καλοκαιρινή διακοπή είναι ο τελευταίος αγώνας πριν την προθεσμία για τις βελτιώσεις των εξαρτημάτων της μονάδας ισχύος. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι κατασκευαστές έχουν μία τελευταία ευκαιρία να φέρουν μία εξελιγμένη μορφή των κινητήρων τους, πριν απαγορευτούν οι γενικές τροποποιήσεις. Μία από τις ομάδες που σκοπεύουν να προχωρήσουν σε μία τέτοια ενέργεια είναι και η Ferrari, όπως το επιβεβαίωσε σε δηλώσεις στο ιταλικό Motorsport.com ο επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto.

«Αναμένουμε βελτιώσεις στο υβριδικό σύστημα που μπορούν να μας βοηθήσουν όλη την περίοδο του «παγώματος» εξέλιξης των κινητήρων. Δουλεύουμε σκληρά, όμως δεν αναμένεται να αλλάξει ριζικά την κατάσταση. Δε νομίζω πως είναι στρατηγική, αλλά απλά μία συνέπεια των όσων συνέβησαν. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Lewis Hamilton και της Mercedes το 2021, καθώς δε νομίζω πως ήταν προκαθορισμένο. Είναι πάντα να έχεις το δυνατότερο, αλλά πιο αξιόπιστο κινητήρα».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Υπενθυμίζεται πως μετά την 1η Σεπτεμβρίου, οι μονάδες ισχύος θα παραμείνουν ίδιες μέχρι το 2025 στη Formula 1, ενώ το 2026 αναμένονται να τεθούν σε ισχύ νέοι κανονισμοί σχετικά με τις μονάδες ισχύος. Εκτός της Ferrari, οι άλλοι κατασκευαστές κινητήρων δεν έχουν κάνει γνωστά τα σχέδιά τους.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles