spot_img

Έρχεται σύντομα ποινή για τον Sainz

Ο Carlos Sainz ενδέχεται να εκκινήσει από την τελευταία θέση στο Grand Prix Γαλλίας καθώς θα χρειαστεί να κάνει την τέταρτη αλλαγή μονάδας ισχύος στο μονοθέσιό του με αποτέλεσμα να δεχθεί ποινή.

Δύσκολα αναμένονται τα πράγματα για τον Ισπανό οδηγό της Scuderia Ferrari στο επόμενο αγώνα του Πρωταθλήματος. Στο Grand Prix Αυστρίας ο Sainz είχε την τέταρτη εγκατάλειψη του στην σεζόν μέχρι τώρα, η οποία στέρησε στην ομάδα το 1-2 στο βάθρο και σημαντικούς βαθμούς στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Στον 58ο γύρο του αγώνα, και ενώ κυνηγούσε τον Max Verstappen για την δεύτερη θέση, σταμάτησε την προσπάθειά του όταν ο κινητήρας πήρε φωτιά. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Marca, είναι αδύνατο για τους μηχανικούς να αντικαταστήσουν τμήματα του κινητήρα από παλαιότερες μονάδες ισχύος, καθώς δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του circuit Paul Ricard. Η αλλαγή σε νέο κινητήρα και η ποινή που θα δεχτεί ο Sainz αλλάζουν ολοκληρωτικά το πλάνο της ομάδας. 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Πίσω στο Grand Prix Καναδά η Ferrari πήρε την στρατηγική απόφαση να αλλάξει κινητήρα στην F1-75 του Charles Leclerc και να κρατήσουν εφεδρικά τμήματά του. Ήλπιζαν παράλληλα ο Sainz να μη χρειαστεί νέο κινητήρα ενόψει του καλοκαιρινού διαλλείματος. 

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα νέος κινητήρας θα πρέπει αναγκαστικά να ακολουθεί τις έως τώρα προδιαγραφές για τις μονάδες ισχύος, οι οποίες όπως έχει αποδειχθεί έχουν δημιουργήσει προβλήματα αξιοπιστίας για το ιταλικό εργοστάσιο. Οι νέοι κανονισμοί για την εξέλιξη των κινητήρων θα έρθουν πιθανόν κάπου στα μέσα Σεπτεμβρίου και είναι αβέβαιο κατά πόσο θα λύσουν τις ανησυχίες των μηχανικών.   

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, διαβεβαίωσε σε πρόσφατες δηλώσεις του πως οι μηχανικοί πίσω στο Μαρανέλο εργάζονται πυρετωδώς.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles