spot_img

F1: Αλλάζει η ώρα εκκίνησης των Grand Prix

Από το 2021, η ώρα εκκίνησης των ευρωπαϊκών Grand Prix της F1 θα αλλάξει και πάλι σε αυτή που γνωρίζαμε τα τελευταία χρόνια.

Από το 2018, η F1 είχε θέσει την εκκίνηση των αγώνων μία ώρα πιο αργά από το συνηθισμένο. Επιπλέον, είχε μετακινήσει την έναρξη 10 λεπτά μετά το πέρας της καθορισμένης ώρας για τηλεοπτικούς λόγους. Από τις 15:00μμ (3μμ), είχε μεταφερθεί στην Ευρώπη στις 16:10μμ (4:10μμ). Ο στόχος ήταν να αυξηθεί το κοινό το οποίο παρακολουθεί το σπορ.

Διαβάστε επίσης: Η Ferrari και η «επιστροφή» στο Le Mans

Επίσης, η μετακίνηση της ώρας θα βοηθούσε και το κοινό το οποίο παρακολουθεί στις Η.Π.Α. και την Λατινική Αμερική. Η εκκίνηση των «και δέκα» θα έδινε περισσότερο χρόνο και στα τηλεοπτικά κανάλια να χτίσουν την ένταση που δημιουργείται πριν την εκκίνηση.

Μπορεί η κίνηση αυτή να είχε ορισμένα θετικά αποτελέσματα, όμως δεν ήταν όλα ρόδινα. Στον κλειστό κύκλο της F1 αυτό δεν είχε περάσει καλά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις. Με την επιπρόσθετη ώρα, οι ομάδες είχαν λιγότερο χρόνο να μαζέψουν τον εξοπλισμό τους μετά τους αγώνες. Υπήρξαν επίσης διάφορα προβλήματα με την χρονομέτρηση των μονοθεσίων που έβγαιναν από τα pit για να πάνε στο grid.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με special guests τις ΦορμουΛέρες.

Τώρα, η F1 πρότεινε στις ομάδες να αλλάξει η ώρα εκκίνησης στα ευρωπαϊκά GP στις 15:00μμ από το 2021. Οι ομάδες αναμένεται σύντομα να εγκρίνουν την αλλαγή αυτή, μιας και είναι σύμφωνες.

Η ώρα διεξαγωγής των αγώνων εκτός Ευρώπης θα καθοριστεί από το πότε παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα νούμερα τηλεθέασης.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το Πρωτάθλημα της F1 για το 2021 αναμένεται να ξεκινήσει στις 26-28 Μαρτίου, με το GP Μπαχρέιν. Οι χειμερινές δοκιμές θα μεταφερθούν στην πίστα του Sakhir, κάνοντας τα logistics λιγότερο επίπονα για τις ομάδες. Η Αυστραλία όπως όλα δείχνουν θα αναβληθεί για αργότερα στη χρονιά.

Δείτε τον μεγάλο τελικό του eSports Πρωταθλήματος του automotonews.gr F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles