spot_img

Η Ferrari και η «επιστροφή» στο Le Mans

Η Scuderia Ferrari βρίσκεται σε μια περίοδο όπου θέλει να επεκτείνει τους αγωνιστικούς της ορίζοντες και να επιστρέψει στο Le Mans.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Automotonews.gr, η Ferrari «σκέφτεται σοβαρά» την εμπλοκή της στην κατηγορία Hypercar για το WEC το 2023. Οι νέοι κανονισμοί προσφέρουν ελευθερία σε αεροδυναμική, με περιορισμένα έξοδα και προβολή της τεχνολογίας του κάθε κατασκευαστή. Το χαμηλό κόστος, σε συνδυασμό με μια σειρά από άλλους κορυφαίους κατασκευαστές που έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους, κάνει το Πρωτάθλημα ιδιαίτερα ελκυστικό.

Διαβάστε επίσης: Binotto: «O Leclerc δεν θα είναι ο πρώτος οδηγός στη Ferrari φέτος»

Πολύ σημαντικός παράγοντας αποτελεί ο 100ος αγώνας στο Le Mans το 2023, που θα προσελκύσει όλα τα βλέμματα. Σε περίπτωση που το όνομα της Ferrari μάχεται για τη νίκη στη μεγάλη κατηγορία, αυτόματα ο αγώνας αποκτά άλλη αξία.

Το Budget Cap που θα εφαρμοστεί στην F1 μπορεί να βοηθήσει στο όλο εγχείρημα. Κατά τη διάρκεια του 2020, υπήρξε μεγάλη ανησυχία σχετικά με το αν θα πρέπει να απολυθούν εργαζόμενοι από τα αγωνιστικά τμήματα των κορυφαίων ομάδων. Με την έγκριση ενός προγράμματος Le Mans Hypercar, το οποίο χρειάζεται ένα συγκεκριμένο Βudget, διασφαλίζεις τόσο τη θέση εργαζομένων, αλλά και τη δημιουργία μιας νέας εποχής αγώνων για την Ferrari. Αξίζει να σημειωθεί πως οι συζητήσεις της Ferrari με το IndyCar έχουν παγώσει.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream”, με την ανασκόπηση της F1 για το 2020 και το μοναδικό F1 Quiz.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα αυτό δεν έχει πάρει ακόμα έγκριση. Σε καμία περίπτωση δεν αναφερόμαστε σε κάτι το οποίο έχει κλείσει και θα ανακοινωθεί.

Η Ferrari ήταν στα συμβούλια που διαμόρφωσαν τους κανονισμούς των Hypercar και LMDh. Μάλιστα, προσπάθησε με lobbying να εξασφαλίσει ορισμένες ευελιξίες προς όφελός της.

O αγωνιστικός διευθυντής της Porsche, Pascal Zurlinden, δήλωσε πρόσφατα πως περιμένει να δει τι θα ανακοινώσει σύντομα η Ferrari. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η επιστροφή στην κορυφαία κατηγορία στο WEC και το Le Mans είναι κοντά, αλλά η έγκριση ενός τέτοιου project μόνο δεδομένη δεν είναι.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τα τελευταία χρόνια, η Ferrari αγωνίζεται στην GTE κατηγορία με την 488 GTE Evo. Εάν αναβαθμίσει την συμμετοχή της στην Le Mans Hypercar, τότε δεν αποκλείεται να δούμε την αναβίωση της Maserati στην GTE. H συμμετοχή του Charles Leclerc στο Virtual Le Mans του άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. H συμμετοχή των οδηγών της F1 στην εξέλιξη του Hypercar θα είναι κρίσιμη και δεν αποκλείεται να τους δούμε αποκλειστικά στο Le Mans.

Η είσοδος στη κατηγορία Le Mans Hypercar μαζί με την F1 μπορεί να προσφέρει τεράστιες επιτυχίες στους μεγαλύτερους αγώνες του κόσμου. Παράλληλα, είναι μια τέλεια εμπορική κίνηση που μπορεί να αναμείξει δύο κόσμους και να φέρει την Ferrari στην κορυφή με δύο Παγκόσμιους Τίτλους στο ίδιο ημερολογιακό έτος.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Δείτε τον αγώνα Formula 2 που διοργάνωσε το automotonews.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles