spot_img

F1: Διέρρευσε πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα στο Λας Βεγκας

Η F1 επιστρέφει στο Λας Βέγκας μετά από 40 χρόνια το 2023, με την πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα να γίνεται γνωστή.

Στις αρχές του 2022 η Formula 1 έκανε γνωστή την εμφάνιση ενός νέου αγώνα στο πρόγραμμά της από το 2023, ο οποίος θα διεξάγεται στους δρόμους του Las Vegas. Το σπορ έχει επενδύσει αρκετά χρήματα, καθώς το Μάιο οριστικοποίησε την αγορά έκτασης στην πόλη έναντι 240 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να στεγάσει έναν ενιαίο χώρο για τα pit και τα paddock. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Media, Greg Maffei, είχε κάνει τις ακόλουθες δηλώσεις σχετικά με την επένδυση που αφορά τον αγώνα στο Las Vegas:

«Θα ήθελα να τονίσω πως η Liberty Media ήρθε σε συμφωνία για να αποκτήσει 39 στρέμματα ανατολικά του strip (μεγάλη λεωφόρος στο Λας Βέγκας) για να οριστικοποιήσει τη σχεδίαση της διαδρομής της πίστας και να υπάρχει χώρος για τη στέγαση των pit και των paddock, ανάμεσα σε άλλους χώρους φιλοξενίας και υποστήριξης του αγώνα. Περιμένω πως η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί στα 240 εκατ. δολάρια. Όπως έχουμε αναφέρει νωρίτερα, θα είναι ένας νυχτερινός αγώνας που θα διασχίζει το strip».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τα τελευταία νέα της F1.

Αυτό που διέρρευσε, ωστόσο, στον Αύγουστο ήταν ένα έγγραφο με πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής του αγώνα στο Βέγκας. Σύμφωνα με αυτό, το GP Λας Βέγκας θα είναι ο πρώτος αγώνας μετά το 1985 που θα διεξαχθεί Σάββατο και η πιθανή ημερομηνία του είναι η 18η Νοεμβρίου. Υπάρχει, επίσης, το ενδεχόμενο να συνδυαστεί με το GP Άμπου Ντάμπι ως οι δύο τελευταίοι αγώνες της σεζόν, όπως συνέβη το 2021 με το GP Σαουδικής Αραβίας. Υπενθυμίζεται πως ο αγώνας στο Yas Marina Circuit έχει όρο στο συμβόλαιο με τη Formula 1 για να «κλείνει» τη χρονιά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Στο έγγραφο, επιπλέον, αναφέρεται ως πιθανή ώρα έναρξης (τοπική) τις 22:00. Αυτό σημαίνει πως στην Ελλάδα η εκκίνηση αντιστοιχεί στις 08:00 το πρωί της Κυριακής. Παρόλο που η Formula 1 έχει πρόθεση να ομαδοποιήσει τους αγώνες στο πρόγραμμα ανά ήπειρο, φαίνεται πως οι 3 αγώνες στην Αμερική θα έχουν ξεχωριστές ημερομηνίες. Το GP Μαϊάμι έχει ημερομηνία διεξαγωγής το Μάιο, ενώ ο αγώνας στο Austin θα παραμείνει λογικά τον Οκτώβριο. Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες θα μεταφερθούν σε Μεξικό και Βραζιλία πριν επιστρέψουν στις ΗΠΑ και το Λας Βέγκας το 2023. Το GP Λας Βέγκας έχει αρχικά συμβόλαιο για 5 χρόνια με τη Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles