spot_img

Αποχωρεί οριστικά ο Dovizioso από το MotoGP μετά το Misano

Η Yamaha RNF ανακοίνωση την αποχώρηση του Andrea Dovizioso από την ενεργό δράση μετά το GP Αγίου Μαρίνου, με τον Cal Crutchlow να παίρνει τη θέση του στους υπόλοιπους αγώνες της χρονιάς.

Ο Andrea Dovizioso είχε επιστρέψει στο τελευταίο σκέλος της σεζόν του 2021 στο MotoGP στο GP Σαν Μαρίνο. Πέρυσι αγωνίστηκε για 5 αγώνες με την Petronas Yamaha SRT, τη δορυφορική ομάδα της Yamaha. Ο έμπειρος Ιταλός αναβάτης συνέχισε και φέτος στην ίδια θέση, με την ομάδα να μετονομάζεται σε WithU Yamaha RNF. Ένα χρόνο μετά την επιστροφή του, όμως, αναμένεται να ολοκληρώσει την καριέρα του στο MotoGP.

Οι επιδόσεις του Dovizioso με τη δορυφορική ομάδα της Yamaha δεν είναι οι καλύτερες, καθώς η καλύτερή του επίδοση από τότε που επέστρεψε στους αγώνες είναι μία 11η θέση στο φετινό GP Πορτογαλίας. Αντικαταστάτης του για τους 6 αγώνες που θα απομείνουν θα είναι ο Cal Crutchlow, ο οποίος είναι δοκιμαστής της Yamaha. Ο Βρετανός αναβάτης είχε αγωνιστεί το 2021 τέσσερις φορές, έχοντας σαν καλύτερη επίδοση μία 16η θέση.

Ο επικεφαλής της Yamaha, Lin Jarvis, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η απόφαση για αποχώρηση του Dovizioso από την ενεργό δράση λήφθηκε από κοινού.

«Μετά από κοινές μας συζητήσεις, κρίθηκε κατάλληλο για τον Andrea (Dovizioso) να έχει τον τελευταίο του αγώνα στο Misano, στον εντός έδρας αγώνα του. Φυσικά, η Yamaha θα συνεχίσει να παρέχει στον «Dovi» την πλήρη υποστήριξη στους επόμενους τρεις αγώνες. Στο μεταξύ, ας απολαύσουμε τους τελευταίους τρεις αγώνες του και ας γιορτάσουμε στο Misano την ολοκλήρωση μίας καταπληκτικής καριέρας».

Ο Andrea Dovizioso, επίσης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω.

«Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Yamaha και τη WithU (χορηγός της δορυφορικής ομάδας), καθώς μου παρείχαν μεγάλη υποστήριξη και με κατανόησαν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Μετά από 20 χρόνια, εν τέλει, είναι πάντα δύσκολο να πάρω μία τέτοια απόφαση. Είμαι, όμως, εντάξει, είμαι χαλαρός και είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρω μία τέτοια απόφαση. Όταν ως αναβάτης δε βρίσκεσαι εκεί που επιθυμείς, αρχίζεις να σκέφτεσαι τέτοια πράγματα (την αποχώρηση από την ενεργό δράση). Έτσι, φαντάστηκα πως το Misano θα είναι ο τελευταίος μου αγώνας, να καταφέρω να τερματίσω εκεί με ένα πάρτι και ένα μεγάλο χαμόγελο από τους φίλους μου και όλους τους θεατές».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Andrea Dovizioso κλείνει την καριέρα του στο MotoGP, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, με 15 νίκες και 7 pole positions. Ο Ιταλός έχει 8 χρόνια παρουσίας στη Ducati, 4 στη Honda, ενώ η φετινή είναι η 3η του χρονιά με τη Yamaha.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles