spot_img

F1: Η FIA ενέκρινε τους κανονισμούς κινητήρων του 2026

Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί σχετικά με τις μονάδες ισχύος που θα εφαρμοστούν στη F1 από το 2026 εγκρίθηκαν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στις 16 Αυγούστου.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ) ενέκρινε το απόγευμα της Τρίτης 16 Αυγούστου τους τεχνικούς κανονισμούς που θα αλλάξουν τις μονάδες ισχύος στη Formula 1 από το 2026. Το σύνολο των κανονισμών αυτών διαμορφώθηκε μετά από εκτεταμένες έρευνες της FIA, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση. Το πλαίσιο των κανονισμών διαμορφώθηκε, επίσης, μετά από συζητήσεις μεταξύ της Ομοσπονδίας και των κατασκευαστών της Formula 1, τόσο των εν ενεργεία όσο και των επίδοξων.

Οι τεχνικοί κανονισμοί των κινητήρων που θα τεθούν σε ισχύ από το 2026 αναδεικνύουν την καινοτομία και τη βιωσιμότητα, δύο τομείς στους οποίους στοχεύει η FIA για την F1. Αυτό ήταν κάτι που ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Mohammed Ben Sulayem.

«Η FIA συνεχίζει να πιέζει προς την κατεύθυνση της καινοτομίας και της βιωσιμότητας σε όλες τις δραστηριότητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού με τις οποίες ασχολείται. Οι κανονισμοί της Formula 1 για το 2026 σχετικά με τις μονάδες ισχύος είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της αποστολής. Η εισαγωγή αναβαθμισμένης τεχνολογίας για τις μονάδες ισχύος, σε συνδυασμό με τα συνθετικά βιοκαύσιμα, έρχεται σε συμφωνία με το στόχο μας να έχουμε οφέλη για τα αυτοκίνητα παραγωγής. Παράλληλα, συμφωνεί επίσης με την επιδίωξή μας να είμαστε ουδέτεροι ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το 2030. Θέλω να ευχαριστήσω όλη τη διεύθυνση και το τεχνικό τμήμα της FIA που ασχολήθηκαν με αυτή τη διαδικασία για τη συνέπεια και την αφοσίωσή τους για όσο συνεργάστηκαν με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές της Formula 1 για να προκύψει αυτό το αποτέλεσμα. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τα μέλη του ΠΣΜΑ για την εξέταση και την έγκριση των κανονισμών αυτών».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Οι νέοι κανονισμοί που θα έχει από το 2026 η Formula 1 σχετικά με τις μονάδες ισχύος στηρίζονται σε 4 βασικούς άξονες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIA. Αυτοί είναι η διατήρηση του θεάματος του σπορ, η βιωσιμότητα τόσο σε περιβαλλοντικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, καθώς και η προσέλκυση νέων κατασκευαστών κινητήρων. Με την έγκριση των κανονισμών να έχει πλέον επισημοποιηθεί, οι ανακοινώσεις για είσοδο νέων κατασκευαστών στη Formula 1 αναμένονται σύντομα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τα τελευταία νέα της Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles