spot_img

O Ricciardo θέλει αποζημίωση για να φύγει από τη McLaren

Ο Daniel Ricciardo προσπαθεί να διεκδικήσει χρηματική αποζημίωση για να αποχωρήσει πρόωρα από τη McLaren, καθώς έχει συμβόλαιο με τη βρετανική ομάδα.

Η McLaren απέκτησε τον Daniel Ricciardo το 2021, με τον Αυστραλό να επιλέγεται ως ο οδηγός που θα αντικαταστήσει τον Carlos Sainz, ο οποίος με τη σειρά του αποχώρησε για τη Ferrari. Ωστόσο, η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν εξελίχθηκε όσο θετικά θα ήθελαν. Ο Ricciardo είχε μία μέτρια πρώτη σεζόν, παρότι έφερε στη McLaren την πρώτη της νίκη μετά από 9 χρόνια στο GP Ιταλίας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η απόδοση του Αυστραλού δε βελτιώθηκε το 2022, το αντίθετο μάλιστα.

Οι μέτριες επιδόσεις του Daniel Ricciardo έχουν οδηγήσει τη McLaren στο να αναζητήσει αντικαταστάτη για τον Αυστραλό οδηγό, παρόλο που έχει συμβόλαιο μαζί του μέχρι το 2023. Ωστόσο, η συγκεκριμένη διαδικασία δε φαίνεται να είναι εύκολη. Για την ακρίβεια, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων ο Ricciardo φέρεται να ζήτησε ένα πολύ μεγάλο ποσό ως αποζημίωση, το οποίο ανέρχεται στα 21 εκατ. δολάρια. Η βρετανική ομάδα δε θέλει να υποχωρήσει άμεσα και προσπαθεί να καταλήξει σε συμβιβασμό με τον οδηγό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθεί να εξασφαλίσει, όσο είναι στο χέρι της, το μέλλον του Ricciardo στη Formula 1. Εφόσον πραγματοποιηθεί αυτό, θα επιχειρήσει να συμφωνήσει για ένα χαμηλότερο ποσό αποζημίωσης με τον ίδιο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ένας από τους πιθανούς αντικαταστάτες του Daniel Ricciardo στη McLaren είναι ο νεαρός συμπατριώτης του, Oscar Piastri. Το μεγάλο μπέρδεμα, όμως, που δημιουργήθηκε μεταξύ του ίδιου και της Alpine αναμένεται να καθυστερήσει αρκετά την οποιαδήποτε πιθανή ανακοίνωση. Τέλος, σχετικά με την αποχώρηση του Ricciardo από τη βρετανική ομάδα, υπάρχει η αίσθηση πως το τελικό ποσό αποζημίωσης θα μειωθεί, δε θα πέσει όμως κάτω από τα 10 εκατ. δολάρια.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles