spot_img

F1: Οι μάχες των teammates στα μισά του δρόμου

Η Formula 1 έφτασε στην καλοκαιρινή διακοπή και η αγωνιστική δράση σταμάτησε για 4 εβδομάδες. Το Automotonews σας παρουσιάζει τη σύγκριση ανάμεσα στους teammates μετά από 12 αγώνες.

Οι αλλαγές στο φετινό πρόγραμμα του Πρωταθλήματος της Formula 1 έφεραν τη διεξαγωγή του GP Βελγίου στα τέλη Ιουλίου. Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στην πίστα Spa-Francorchamps, ξεκίνησε το λεγόμενου summer break. Οι 20 οδηγοί και 10 ομάδες θα επανέλθουν στην αγωνιστική δράση στα τέλη Αυγούστου στην πίστα Zandvoort για το GP Ολλανδίας.

Η Red Bull Racing είναι η απόλυτη κυρίαρχος στους αγώνες, με το Max Verstappen να μετρά 10 νίκες και τον teammate του, Sergio Perez, δύο. Στις κατατακτήριες αμφισβητείται, προσωρινά βέβαια, η ισχύς της αυστριακής ομάδας. Ο Lewis Hamilton πήρε την pole position στο GP Ουγγαρίας, ενώ ο Charles Leclerc ξεκίνησε από την κορυφή στο GP Βελγίου, μετά την ποινή του Verstappen, για δεύτερη φορά το 2023.

Εφόσον, λοιπόν, η σεζόν φαίνεται να χάνει το ενδιαφέρον της στην κορυφή, οι θεατές εστιάζουν σε άλλους τομείς του grid. Το Automotonews σας παρουσιάζει συνοπτικά τη σύγκριση ανάμεσα στους teammates των 10 ομάδων του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1.

Photo: Redbullcontentpool.com

Red Bull Racing: Ο Sergio Perez είχε 2 νίκες στους πρώτους 4 αγώνες κι έδινε την αίσθηση πως μπορούσε να «βάλει δύσκολα» στο Max Verstappen. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, όμως, από το GP Μαϊάμι κι έπειτα, πάτησε γκάζι κι έχει νικήσει σε όλες τις επίσημες περιόδους το Μεξικανό.

Mercedes-AMG: Ο Lewis Hamilton έχει, πλέον, ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του George Russell. Οι δύο οδηγοί είχαν σχετικά ισοδύναμα αποτελέσματα μέχρι το GP Μαϊάμι. Έκτοτε, ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε επτά αγώνες έχει ηττηθεί μόλις σε έναν από τον George Russell σε κατατακτήριες (GP Μ. Βρετανίας) και άλλη μία σε αγώνα (GP Αυστρίας), λόγω της ποινής 10 δευτερολέπτων που είχε ο Hamilton εκ των υστέρων.

Aston Martin: Τυπική η μάχη ανάμεσα σε Fernando Alonso και Lance Stroll, εν μέσω αγωνιστικής πτώσης της ομάδας. Ο Καναδός έχει βρεθεί πάνω από τον teammate του μόνο δύο φορές σε κατατακτήριες (GP Ισπανίας και Αυστρίας) και μία σε αγώνα (GP Ισπανίας). 

Scuderia Ferrari: Ο Carlos Sainz έχει καταφέρει να πλησιάσει τον Charles Leclerc. Ωστόσο ο Μονεγάσκος έχει, πλέον, το momentum υπέρ του, κερδίζοντας τον teammate του σε όλες τις περιόδους στους τελευταίους πέντε αγώνες.

Photo: Ferrari

Alpine: Στην πρώτη του χρονιά με τη γαλλική ομάδα, ο Pierre Gasly βρίσκεται κοντά με τον Esteban Ocon. Ο δεύτερος, όμως, έχει το μοναδικό τερματισμό στο podium (GP Μονακό) εκτός των τεσσάρων μεγάλων ομάδων. Πρόκειται για ένα από τα πιο ισορροπημένα δίδυμα οδηγών στο grid.

McLaren: Ο Oscar Piastri προέρχεται από μεγάλες επιτυχίες στη Formula 2 και Formula 3, όμως το εμπόδιο του Lando Norris είναι, προς ώρας, πολύ μεγαλύτερο. Ο Βρετανός έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στους πρώτους 12 αγώνες της φετινής σεζόν. Ο Αυστραλός, ωστόσο, έχει κλείσει τη μεταξύ τους διαφορά στους τελευταίους αγώνες, εν μέσω της αγωνιστικής ανόδου της McLaren.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #121 για τη Formula 1 με… καλοκαιρινή διάθεση.

Alfa Romeo: Ο έμπειρος Valtteri Bottas κερδίζει, προς το παρόν, την άτυπη μάχη με τον teammate του. Ωστόσο, ο Zhou Guanyu κατάφερε το highlight της ιταλικής ομάδας για φέτος με την 5η θέση στις κατατακτήριες του GP Ουγγαρίας.

Haas: Ο Nico Hulkenberg, στην επιστροφή του στη Formula 1, έχει αποδείξει πως παραμένει ανταγωνιστικός οδηγός. Ο Γερμανός σημειώνει καλύτερα αποτελέσματα στις κατατακτήριες, σε σύγκριση με τον Kevin Magnussen. Παράλληλα, κατέχει το καλύτερο αποτέλεσμα σε αγώνα για την ομάδα (7η θέση, GP Αυστραλίας).

Williams: Ο Alex Albon είναι πολύ ανώτερος του rookie Logan Sargeant, όντας πάντα μπροστά στις κατατακτήριες. Αναφορικά με τους αγώνες, ο Αμερικάνος έχει βρεθεί μπροστά μόνο όταν εγκατέλειψε ο Ταϊλανδός teammate του (GP Σαουδικής Αραβίας).

Alpha Tauri: Ο Nyck De Vries βρισκόταν πίσω από τον teammate του, Yuki Tsunoda, κάτι που οδήγησε στην αντικατάσταση του Ολλανδού πριν την καλοκαιρινή διακοπή. Ο Daniel Ricciardo κέρδισε τον Ιάπωνα σε κατατακτήριες και αγώνα στο GP Ουγγαρίας, με το σκηνικό να αντιστρέφεται στο GP Βελγίου.

Οι μάχες των teammates αναλυτικά

No description available.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles