spot_img

F1 – Πέντε ερωτήματα για το GP Μεγάλης Βρετανίας

Το GP Μεγάλης Βρετανίας είναι προ πυλών και η F1 ετοιμάζεται για ένα ξεχωριστό αγωνιστικό τριήμερο, όμως υπάρχουν πέντε σημαντικά ερωτήματα.

O δέκατος αγώνας της σεζόν είναι μια ανάσα μακριά και η F1 ετοιμάζεται για ένα ξεχωριστό τετραήμερο. Η δράση θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 15 Ιουλίου με την παρουσίαση του οράματος των νέων κανονισμών για το 2022. Το μονοθέσιο είναι σε πραγματικό μέγεθος αυτού που είδαμε να παρουσιάζεται πέρυσι.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 15 Ιουλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο αγώνας στο Silverstone είναι πολύ σημαντικός για την εξέλιξη της σεζόν και μπορεί να κρίνει πολλά, αναφορικά με το μέλλον. Χωρίς επιπλέον καθυστέρηση, ας δούμε τα πέντε πολύ σημαντικά ερωτήματα για το GP Μ. Βρετανίας.

#1 Θα περάσει στην αντεπίθεση η Mercedes;

Οι Πρωταθλητές διανύουν μια πολύ διαφορετική σεζόν σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Η W12 υστερεί ξεκάθαρα του ανταγωνισμού, ενώ δεν είναι το καλύτερο μονοθέσιο όταν ακολουθεί άλλο στην πίστα. Η ομάδα έχει δηλώσει πως θα φέρει ένα πακέτο αναβαθμίσεων στο μονοθέσιό της, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο της σεζόν.

Οι αναβαθμίσεις πρέπει να λειτουργήσουν, διότι αν δεν φτάσει τη Red Bull σε απόδοση, δεν πρόκειται να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Σε μια τόσο κλειστή σεζόν, εάν παραμείνει η διαφορά ως έχει ανάμεσα στα δύο μονοθέσια, τότε δύσκολα θα δούμε αγώνες όπως στην αρχή της σεζόν.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

#2 Θα έχει αποτέλεσμα το νέο αγωνιστικό format;

Το GP Mεγάλης Βρετανίας είναι ξεχωριστό, καθώς θα δούμε για πρώτη φορά αγώνα Sprint στη F1. Ως αποτέλεσμα αλλάζει το πρόγραμμα, με τις κατατακτήριες να είναι την Παρασκευή και το Σάββατο θα κριθεί η σειρά εκκίνησης της Κυριακής. Η επιτυχία του συγκεκριμένου πειράματος θα παίξει μεγάλο ρόλο στη συνέχισή του, με τις απόψεις εάν είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση να διίστανται.

Παρά τον πειραματισμό, η F1 περιορίζει σε τεράστιο βαθμό τις ομάδες, βάζοντας το parc ferme από την Παρασκευή, κάνοντας το FP1 ίσως την πιο σημαντική περίοδο για την εύρεση ενός δυνατού set-up.

#3 Ελαστικά

Στο δέκατο αγώνα, θα δούμε τις νέες γόμες ελαστικών της Pirelli. Οι ομάδες δοκίμασαν τη νέα κατασκευή στην Αυστρία και έδωσαν το πράσινο φως για την εφαρμογή τους. Η νέα γόμα αναμένεται να περιπλέξει το πρόγραμμα των ομάδων, καθώς το προφίλ τους είναι διαφορετικό και η ροή αέρα στο πίσω μέρος θα αλλάξει.

Από την άλλη, η Pirelli θα φέρει στο GP Μεγάλης Βρετανίας τις τρεις πιο σκληρές γόμες της γκάμας της. Στο παρελθόν η Mercedes βολευόταν πολύ περισσότερο απ’όσο με τις μαλακές και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε εάν θα συνεχίσει αυτό να υφίσταται.

Διαβάστε επίσης: Russell: «Δεν θα ανακοινωθεί τίποτα στο Silverstone»

#4 Η μάχη του midfield

Νέος αγώνας και νέα ευκαιρία ώστε να δούμε τη μάχη στο μέσον του grid να εξελίσσεται. Η Αυστρία δεν ήταν αντιπροσωπευτική για αρκετές ομάδες, καθώς όσοι ξεκίνησαν τον αγώνα με τη soft γόμα ήταν καταδικασμένοι σε δύο pit-stop.

H McLaren, κυρίως με τον Land Norris είναι εξαιρετική, ενώ οι Ferrari ανάλογα την πίστα έχουν εξαιρετικό ρυθμό αγώνα. Από την άλλη, η Alpha Tauri δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει πλήρως το πακέτο της, ενώ η Aston Martin με τη νέα αναβάθμιση της έχει περισσότερα δεδομένα να βελτιώσει το set-up της. Τέλος, η Alpine είναι πολύ δυνατή με τις σκληρές γόμες και θα παίξει το δικό της ρόλο, ειδικά στο τέλος του αγώνα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια από τις παραπάνω ομάδες θα ρισκάρει περισσότερο, ειδικά στον αγώνα Sprint.

#5 Το παρασκήνιο

Όπως πάντα, το GP Μ. Βρετανίας προσφέρεται για εξωαγωνιστικές εξελίξεις. Ανακοίνωση δεύτερου οδηγού στη Mercedes δεν πρόκειται να έχουμε, όπως έχει ανακοινώσει ο George Russell. Όμως, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για πολλά “deal” να ολοκληρωθούν και άλλα να καταρρεύσουν.

Επειδή πρόκειται για το Βρετανικό GP, αρκετοί υποψήφιοι χορηγοί και οδηγοί για ομάδες θα συζητούν στα paddock του Silverstone. Φυσικά δεν πρόκειται να μάθουμε αρκετές από τις συζητήσεις και τις εξελίξεις αμέσως, όμως είμαστε σε ένα πολύ σημαντικό χρονικά σημείο στο 2021, όπου κινούνται αρκετά αφανή νήματα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το GP Mεγάλης Βρετανίας για το πρωτάθλημα της F1 είναι προγραμματισμένο για τις 16-18 Ιουλίου.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Στάθης Κοκκορόγιαννης & Θωμάς Μανώλης

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles